Legende: Trebinje poznato po lepim ženama i pametnim ljudima

Objavljeno: . u kategoriji Estrada i Jet set

Dobro došli u Trebinje.

Koji vam je ovo put da dolazite u Trebinju?

DAŠA: Ovo je četvrti put, treći na Trgu, a prvi put smo nastupali u hali sportova.

IVAN: Ono što nam je posebno je to što su naša gostovanja postala tradicija koja je vezana za svetkovanje, veliko je zadovoljstvo što već treći put nastupamo baš za Slavu grada. To je velika čast za nas.

Kakve utiske nosite od prošlih puta? Da li ste imali vremena da razgledate grad, da li vam je nešto ostalo u posebnom sećanju?

Ivan: Pa koliko nam to vreme dozvoljava, obavezno obidjemo svaki put Tvrdoš, Dučićev grob, Platane, ali ono što nas najviše zadivljuje je to koliko nas publika u Trebinju poštuje, koliko zna naše pesme I da se medju publikom nalaze I deca I odrasli.

Daša: Trebinje je poznato po lepim devojkama i pametnim ljudima.

Legende trg trebinje

Kako vam uspjeva to da vas slušaju sve generacije i dalje?

Ivan: Mi spadamo u one popularne koji predstavljaju jednu „umivenu“ priču. Mi imamo kvalitetnu muziku, tekstove, nikakvu ciku i viku...Ne pravimo klovnove od sebe da bi se dodvorili publici, jednostavno samo kvaltet i zato to sve generacije umeju da prepoznaju.

Šta mislite o današnjoj estradi?

Ivan: Čim to pitate, znači da postoji razlog za to.

Daša: Mi nismo pristalice ovog novog shvatanja da se muzika gleda. Pa zna se šta se gleda, filmovi se gledaju. Ovo što je sada popularno mi ne podržavamo.

Ivan: Mi imamo pesme koje traju, lako je napraviti zvezdu za jedan dan ako u nju uložite velike pare, ali pitanje je koliko će ta zvezda opstati. Zato se stalno pojavljuju u novinama , prave skandale, da ih ljudi ne zaborave. A ti hitovi koji se slušaju jednu sezonu, otišli su u zaborav.

Vi ste Dašo grupu osnovali 1988. godine. Možete li nam malo opisati taj početak saradnje sa Ivanom koji je tada bio operski pjevač?

DAŠA: Mi smo počeli kao tipična starogradska muzika, ali dobila je neku novu formu sada. Ivan je bio pravi pevač za nas jer je pevač širokih razmera, on zna da peva sve i on je bio pravi za nas jer ima fluid, harizmu sa kojom publika može da se poistoveti.Ima lepotu glasa koja može da iznese sve ono što mi želimo.

Šta je za vas Ivane, kao operskog pjevača , značio ulazak u ovu grupu?

Ivan: Pa nije bilo nikakve audicije, ništa tome slično. Jednostavno su prepoznali u mom glasu ono što im treba, ali nije bilo priče o tome da ćemo mi postići bilo kakav uspeh. O tome niko nije razmišljao. Bora Čorba koji je inače Dašinog sina krstio, je rekao da ćemo postati prava grupa koju će da slišaju svi i on nam je dao ime LEGENDE. Odprilike, tako je ta priča sa nama počela.

Možete li našim čitaocima da kažete nešto o vašem privatnom životu, jer se jako malo zna, pošto vas ne prate nikakvi skandali, afere...?

Ivan: E pa nećemo hahhhaha.

Daša: Ma mi smo potpuno normalni ljudi

Ivan: Normalni? Misliš? Hahhhha Daša: Naravno, imamo svoje porodice, svoju ženu, decu. Ne izigravamo nikakve face.

Od svih vaših ljubavnih pjesama, koje ste posvetili svojim ženam?

Ivan: Ja nisam ni jednu... Ja sam u stvari medijum Dašinih tekstova. Daša je napisao pesmu Zaboravi, koju sam tada izveo na najbolji mogići način jer sam se bio razveo od prve žene pa je poseban smisao imao dio O Bože gde smo se to izgubili, gubili, pa zagubili...

Daša: Moji tekstovi su posvećeni svima, svi mogu da se pronadju u bar nekoj pesmi.

Sunčica Pešić

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design