Desetine hiljada ljudi i njegove pjesme ispratile Olivera Dragojevića (Video)

Objavljeno: . u kategoriji Estrada i Jet set

Na desetine hiljada Splićana oprostilo se sinoć aplauzom, pjesmom i bakljadom od pjevača Olivera Dragojevića, čije je tijelo katamaranom sa splitske Rive prevezeno u rodnu Velu Luku na Korčuli gdje će danas biti sahranjeno.

Foto: @jasminkagriffin

Poslije mise u Crkvi svetog Frane, pogrebna povorka u kojoj su bili članovi porodice i brojne kolege i prijatelji krenula je prema Rivi, a hiljade građana napravilo je špalir i aplauzom odavalo počast preminulom pjevaču.

Dok je povorka prolazila Rivom, klapa je pjevala Oliverove pjesme, među ostalim, “Moj lipi anđele”, “Cesaricu” i “Vjeruj u ljubav” i “Velu Luku”.

Bakljadu su u čast preminulog pjevača izveli i navijači fudbalskog kluba Hajduk iz Splita. Na zvoniku svetog Duje Oliveru u čast zapaljeno je 70 baklji za 70 godina i spuštena zastava s njegovim likom, prenijeli su lokalni mediji.

U posljednjem ispraćaju učestvovala su i dva broda Hrvatske ratne mornarice. Po isplovljavanju sa rive, za katamaranom su prema Korčuli isplovili i brojni brodovi uz zvuke sirena.

U Splitu je juče ujutro u prisustvu državnog vrha održana komemoracija povodom smrti Olivera Dragojevića, a odlukom vlade širom zemlje državne zastave su spuštene na pola koplja.

Na komemoraciji u splitskom Hrvatskom narodnom pozorištu, uz članove porodice, brojne kolege i prijatelje, bili su i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, kao i ministri odbrane Damir Krstičević i kulture Nina Obuljen Koržinek.

Vlada Hrvatske u ponedjeljak je, na inicijativu premijera Andreja Plenkovića donijela odluku da utorak, 31. jul, proglasi Danom saosjećanja. Po odluci Vlade, na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave zastave su istaknute na pola koplja, a za razliku od Dana žalosti, nisu otkazane ranije planirane priredbe. Prvi put se u Hrvatskoj na taj način nekome odaje počast. Oliver je proglašen i počasnim građaninom Splitsko-dalmatinske županije. Velikan hrvatske muzike, Oliver Dragojević umro je u nedjelju u 71. godini.

TANJUG

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

10-12-2018
SRBIJA I CRNA GORA U BORBI ZA POLUFINALE: Do sada neviđena ponuda za klađenje na jedan rukometni meč
10-12-2018
Plivači PVK "Leotar" nadmašili sva očekivanja – pehar i četrdeset osam medalja
09-12-2018
Priče s' kamena: Legenda o Nemanjićima (Video)
WEB design