Alen Ademović u Trebinju: Hteo sam da postanem kuvar

Objavljeno: . u kategoriji Estrada i Jet set

Popularni pjevač Alen Ademović sinoć je u našem gradu nastupao sa Miligramom. Alen je svirao i pjevao u poznatom  “Orkestru za svadbe i sahrane” kod Gorana Bregovića, a nakon završetka te saradnje počeo je raditi sa Miligramom i stekao ogromnu popularnost.


Alen Ademovic MIligram u Trebinju

Dobro veče i dobro došao u naš grad.

Dobro veče i bolje vas našao (smijeh).

Koliko će vremenski trajati vaš nastup i šta će se naći na večerašnjem repertoaru?

Trajaće sigurno dva i po sata, a šta će se naći na repertoaru saznaćeš ako budeš došla na naš nastup… Šalim se, evo mogu da kažem da ćemo svirati svih dvanaest pesama sa Miligrama 2, imamo i dosta pesama koje je Mili komponovao za Harisa, Željka Samardzića… Repertoar je stvarno dugačak i ako dodješ, uživaćeš.

Ovo je tvoj drugi put u Trebinju, ali prvi sa Miligramom. Da li ti se svidja Trebinje i koliko planirate ostati u našem gradu?

Pa ja na veliku žalost ni prvi put kad sam bio, nisam imao vremena da obidjem grad, u stvari danas smo imali vremena ali smo bili preumorni, prespavao sam bukvalno celi dan. Onako iz automobila  smo samo pregledali kratko i ono što sam video veoma mi se svidja. 
Gotovo da nema kluba niti diskoteke u kojoj se ne vrte sve pjesme sa “MILIGRAM 2” i rijetkost je da neko napravi album , a da baš sve pjesme postanu hitovi. S obzirom na taj veliki uspjeh, da li planirate i sledeći album napraviti baš sa Miligramom.
Kako da ne, naravno da nastavljamo saradnju, ali pošto je album svež, rano je govoriti o MILIGRAMU 3. Tek su počele pesme da žive , tako da ćemo sigurno MILIGRAM 2 da sviramo dugo.

Sviraš dvanaest instrumenata. Koji instrument ti je omiljen?

Vokal ako mogu tako da kažem (smijeh).Ajde neka bude goč, to je onaj instrument koji sam svirao kod Brege.

Prvi nastup si imao sa pet godina, kada si na festivalu u Nišu otpjevao pjesmu Ja volim svoju Anu koju je komponovao tvoj otac , a tekst napisala tvoja majka. Pošto potičeš iz muzičke porodice i od malena gajiš ljubav prema muzici, ineresuje me od kud se javila ideja da postaneš frizer i otvoriš svoj frizerski salon?

Pa nemam pojma, hteo sam da postanem ili frizer ili kuvar. Ja stvarno ne kuvam ništa kod kuće, oženjen sam i imam dete i ponašam se kao tipičan Balkanac, ali sam hteo da postanem kuvar jer stvarno volim hranu, obožavam da jedem i jedno vreme sam imao 95 kg. Ali eto nisam postao kuvar, postao sam frizer i bio sam veoma dobar u tom poslu.

Kako je došlo do saradnje sa Goranom Bregovićem, zašto je prekinuta i u kakvim si danas odnosima sa Bregom?

Došlo je kad sam imao 17 godina i pobegao iz frizerskog salona i nakon odlaska gospodina Ognjena Radivojevića . Pošto  moj otac radio i dan danas radi kod Bregovića, preko njega sam došao do Brege. Brega mi je rekao ” evo ti drvena bojica, nož i bubanj, sviraj ritam” , ja sam prvi put u životu video onaj bubanj, odsvirao neku rumbu i on je rekao “dobro mali, super, imaš li pasoš, pravimo vizu i idemo” i tako je počela naša saradnja od sedam i po godina, a prekinuta je jednostavno zato što sam želeo da predjem u Miligram. I u kakvim smo odnosima Brega i ja? Kao dva brata.

Kakva je razlika izmedju saradnje sa Bregom i saradnje sa Milijem?

MILIJE MI JE KOD MILIJA (smeh).

Negdje sam pročitala da planiraš duet sa Cecom. Da li ga zaista možemo očekivati u skorije vrijeme?

Što se tiče dueta, ja stvarno nemam pojma. O tome ćemo, Mili, ona i ja da se dogovorimo kada bude u planu.

Nedavno si se oženio i dobio dijete, pa kako se snalaziš u ulozi oca, s obzirom da si veoma mlad uplovio u bračne vode?

Super, ko da mi je peto dete, a ne prvo. A i nisam baš mlad, imam 25 godina…

Imaš li vremena za godišnji odmor?

Imam, ali nisam otišao još uvijek.

Pošto su vaše pjesme veoma slušane, da li imate u planu napraviti veliki concert poput Sava centra, Beogradske arene?

Kako bi Mili rekao, Sava centar nam je mali (smijeh).
Imamo u planu, ali ne znam još kada tačno.

Sledeći gradovi u kojima nastupate?

Obično nam jave sedam dana pred nastup i to je to… Mislim da je sledeći na redu Čačak.

Sunčica Pešić
 
Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design