Zašto je Bali savršena destinacija za medeni mesec?

Objavljeno: . u kategoriji Putovanja

Za vjenčanje se kaže da je to najvažniji dan u životu, koji se pamti cijelog života. Ono što će ostaviti podjednako jak, ako ne i jači utisak je ono što slijedi nakon “sudbonosnog DA”, a to je - medeni mjesec!

Od putovanja na koje mladenci odlaze nakon što započnu zajednički život parovi imaju različita očekivanja. To može biti potpuni odmor, uživanje na plaži i u luksuznim hotelima, ali i nevjerovatna avantura. Postoje i destinacije na kojima ćete moći da iskombinujete sve od navedenog.

Kada je riječ o ponudama turističkih agencija, aranžman Bali putovanje 2018. godine je jedan od najtraženijih. Saznajte zašto je mladencima ova destinacija toliko atraktivna i šta sve ima da ponudi.

Ostrvo Bogova

Indonežansko ostrvo Bali nalazi se između ostrva Java na zapadu i Lomboka na istoku. Po lokalnoj legendi ovo ostrvo stvorili su sami bogovi, a prizori koje ćete tamo zateći natjeraće vas da u tu legendu i povjerujete.

Denpasar je glavni grad ovog ostrva, izuzetnog kulturološkog značaja i prirodnih ljepota. Cijelo ostrvo Bali bogato je brojnim hramovima i spomenicima, pa će ljubiteljima istorije i kulture biti posebno zanimljivo.

Ovo nevjerovatno ostrvo danas predstavlja izuzetno popularno turističko odredište. Za par koji je pored romantike i opuštanja zainteresovan i za uzbudljivu i egzotičnu destinaciju, Bali je savršena lokacija.

Hoteli iz snova

Možda još jedan razlog što Bali nosi naziv “Ostrvo bogova” je to što zaposleni u hotelima poklanjaju pažnju turistima upravo tako - kao bogovima. Izuzetno su prijatni i ljubazni, obučeni u specifične živopisne uniforme. Neće postojati nikakav problem ako poželite da vam ručak serviraju na samoj ivici bazena.

Hoteli na Baliju predstavljaju velike rizorte koji se nalaze na plaži, i čini se da se ne zna koji od njih je ljepši, luksuzniji i gostoprimljiviji. Na raspolaganju su vam tradicionalno uređene vile i savremeni hoteli. Svi su izuzetno sređeni i u svom sklopu imaju i bazen.

Romantični zalasci sunca

Hinduistička arhitektura je atrakcija sama za sebe, što najbolje pokazuju hramovi na Baliju. Osim što ćete obići ove znamenitosti i upoznati se sa indonežanskom kulturom i religijom, hramovi će vam pružiti i nevjerovatne romantične trenutke.

Najpoznatiji hram na ostrvu “Tanah Lot” izgrađen je iz jednog komada stijene. Ovaj čuveni hram je često i mjesto mnogih vjenčanja, jer važi za izuzetno romantičnu lokaciju. Kažu da se odavde vidi najljepši zalazak sunca na cijelom ostrvu, i da je to definitivno prizor koji će vas ostaviti bez daha.

Kao posebno romantično mjesto mnogi mladenci izdvajaju i plažu Džimbaran. Možete je  posjetiti u večernjim satima, gdje će vam na samoj plaži posužiti večeru uz zalazak sunca i šum talasa. Vjerovatno će se tu naći i lokalni muzičari koji će upotpuniti atmosferu.

Egzotični ukusi Indonezije

Različite kombinacije morskih plodova su nešto bez čega se ne može zamisliti odmor na egzotičnoj destinaciji kao što je Bali. Najbolje je da ih isprobate u porodičnim kafanicama koje nose naziv “warung”. Pored bazena ili na plaži, uživajte i u zanimljivim miksevima tradicionalnog voća.

Gdje je jelo, tu je i piće. Baležani imaju svoju rakiju Arak koja se pravi od kokosa i sastavni je dio njihovih poznatih koktela Bali libre i Arak attack. Ljubitelji piva mogu isprobati i lokalno pivo Bintang, a za one koji vole vino tu je indonežansko vino Hemets.

Ako ste gurmani, možda će vam posebno zanimljivi biti privatni časovi kuvanja za parove. Oni podrazumijevaju posjetu lokalnoj pijaci, instrukcije master kuvara, ali i ručavanje na obodu atraktivnih pirinčanih terasa.

Avantura na svakom koraku

Pored odmora na prelijepim plažama uz tirkizno more, i uživanja u prirodnim ljepotama kao što su pirinčane terase i voćne plantaže, Bali nudi i dosta sadržaja za one koji žele avanturu i nešto aktivniji odmor.

Turistima je posebno zanimljiva Šuma majmuna u Ubudu. Ona se prostire na 27 hektara i predstavlja dom majmuna koji zauzimaju značajno i poštovano mjesto u baležanskoj kulturi. Nemojte se iznenaditi ako vam majmunčić skoči na rame i poželi da se igra sa vama.

Ako ste spremni da istražujete, posjetite skriveni kanjon Hidden Canyon Sukawati, gdje vas čeka duga šetnja kroz vodu i potoke i penjanje po klizavim liticama. Ne propustite ni vodopade Tegenungan Waterfall do kojih vode 152 stepenika.

Mladenci se nakon uzbudljivih avantura ili dana provedenog na suncu i plaži, mogu opustiti na raznim spa tretmanima, ili okupati u kadi punoj cvijeća, u čemu ćete posebno uživati i maksimalno se opustiti.

Medeni mjesec je putovanje od koga se mnogo očekuje, i u moru egzotičnih destinacija teško je odabrati pravu. Ukoliko želite nezaboravnu avanturu a ujedno i relaksaciju i odmor za čula, Bali je pravi izbor za putovanje na kome ćete stvoriti uspomene za cijeli život.

D.A./eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design