Studenti Srpske prave spisak funkcionera sa diplomama "preko noći"

Objavljeno: . u kategoriji Obrazovanje

Unija studenata Republike Srpske pozvala je danas studente i građane da im dostave imena ljudi koji obavljaju važne državne ili političke funkcije, a za koje znaju ili osnovano sumnjaju da su “preko noći” završili neki od privatnih fakulteta, te profesora koji su vlasnici ili rade istovremeno na državnim i privatnim fakultetima.

Iz Unije studenata Republike Srpske saopšteno je da imena mogu da dostave anonimno, putem elektronske pošte na adresu Unije /Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli./.

– Krajnje je vrijeme da bude zaustavljeno degradiranje visokog obrazovanja i uspostavljen jednak i pravedan sistem za sve u kojem pojedinci zbog pripadnosti političkim ili nekim drugim organizacijama neće moći zajedno sa svojim `preko noći fakultetima` dolaziti do važnih državnih funkcija i tako se predstavljati kao legitimni predstavnici naroda – navedeno je u saopštenju.

U Uniji studenata ističu da će objaviti imena onih koji su završili sumnjive fakultete i zahtijevati od Vlade Republike Srpske da budu preispitane takve diplome.

Srpskainfo

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design