Probušena lopta ili ima li nade za Leotar

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Nakon ispadanja iz Premijer košarkaške BiH lige, kola Košarkaškog kluba „Svislajon Leotar“, čini se, krenula su nizbrdo. A što je najgore od svega, rješenje se i ne nazire.Od kraja šampionata BiH do danas prošla su skoro cetiri mjeseca, a što se tice „Svislajon Leotara“, da se slikovito izrazimo, lopta se nalazi na istom mjestu. Probušena je.

Kompletan seniorski pogon napustio je trebinjsku ekipu i sve sada pociva na juniorima i kadetima.

„Stanje u klubu je daleko od dobrog. Sve je obavijeno velikim velom neizvjesnosti. Ocekujemo sastanak sa gradskim strukturama, a neizvjesno je da li ce dosadašnji sponzor, kompanija Svislajon i dalje biti uz naš klub. Ponavljam stanje je teško“, kaže Srecko Dučić, predsjednik Košarkaškog kluba „Svislajon Leotar“.

Seniorska ekipa gotovo i da ne postoji. Kapiten Vladimir Aleksić, Stefan Mijović i Srđan Milanović su pristupili ekipi „Mladosti“ iz Mrkonjić Grada, Ðordije Ninković je otputovao za Slovačku, gdje će nastupati za jednog tamošnjeg provoligaša, a Bojan Pelkić ce u narednoj sezoni nastupati za ekipu Rena iz Francuske. Talentovani Milan Lužaić je uzeo ispisnicu i napustio „Leotar“, baš kao i Radmilović, Radović i Zelenović koji su se vratili u maticne klubove, bilecki „Heo“, „Sutjesku“ iz Foce i OKK Gacko. Dužnost direktora kluba u narednom periodu neće obavljati ni Miodrag Šakotić, tako da je klub u teškom stanju.

Kako nezvanicno saznajemo, situaciju pogoršavaju dugovanja koja i nisu prevelika, ali praznu kasu itekako opterecuju. Prema našim saznanjima duguje se oko 60 hiljada KM, i to igracima, trenerima i zaposlenim u klubu, kao i za prevoz u protekloj godini.

Ljubitelji košarke u Trebinju sa strepnjom i neizvjesnošcu ocekuju naredne dane. Očekuju se pozitivna rješenja od gradske administracije i Rodoljuba Draškovića, dosadašnjeg sponzora. U najgorem slučaju, ekipa se nece takmičiti u seniorskoj ligi, ili ce nastupati sa juniorima i kadetima.

Slaba je to utjeha za ljubitelje igre pod obručima u Trebinju, ali život i sport idu dalje.

Ono što je sigurno je da ce 2017. godina biti jedna od najcrnjih u istoriji kluba. Od najbolje trebinjske ekipe u proteklih nekoliko godina, kluba sa odličnom perspektivom i zapaženim rezultatima, do ekipe koja se nalazi na najtežoj sportsko životnoj raskrsnici.

Tužno da tužnije biti ne može.

Ratomir Mijanovic

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design