Bileća okupila najpoznatije maratonce

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović danas je u Bileći otvorila prvi polumaraton "Bileća 2017", koji je okupio oko 300 takmičara zemalja regiona, poručujući da će Vlada Republike Srpske i ubuduće biti podrška ove i sličnih manifestacija koje se organizuju u tom hercegovačkom gradu."Ovo je, osim Banjaluke, jedini polumaraton koji se organizuje u Republici Srpskoj. Posebno mi je drago što je to ovaj hercegovački grad koji je iznjedrio velika sportska imena među kojima je i naša zlatna odbojkašica Tijana Bošković", rekla je Davidovićeva i poželjela Bileći sreću i dalji uspjeh kako u sportu tako i u svakom drugom domenu.Davidovićeva je istakla da o značaju polumaratona govori činjenica da se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Ona je istakla da je, s obzirom da je riječ o prvom polumaratonu, očekivala mnogo manji broj učesnika i amatere, ali da je iznenađena poznatim imenima maratonaca koji učestvuju, među kojima je i Olivera Jeftić.

Davidovićeva je izrazila želju da ovaj polumaraton izraste u tradicionalni, te učesnicima poželjela sreću, ali da i kao turisti dolaze u Bileću, grad koji ima svoje prirodne ljepote.

Davidovićeva je opštini Bileća i Zavičajnom klubu "Osvit" čestitala na ideji da organizuje ovakav polumaraton koji je na visokom nivou.

Staza je izuzetno atraktivna, jer se jednim dijelom trči iz obalu Bilećkog jezera.

Prilično je ravna i bez mnogo uspona. Učesnici trče dva kruga od po 10.500 metara i to centrom grada, zatim periferijom i obalom jezera.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić je ukazao na veliki značaj koji ima polumaraton za ovu lokalnu zajednicu, te istakao da su učesnicima obezbijedili sve neophodne uslove da bi manifestacija protekla u najboljem redu.

"Broj učesnika i poznata imena maratonaca, učesnika olimpijada, evropskih i svjetskih prvenstava, dovoljno govore o kvalitetu trke", kaže Aleksić i dodaje da da su posebno ponosni na svog sugrađanina LJubu Trklju, jednog od najpoznatijih maratonaca Srpske koji je pretrčao više od 40 maratona i polumaratona širom Evrope.

On je izrazio nadu da će polumaraton značajno doprinijeti razvoju i promociji turizma i privrede u Bileći.

Veliku pomoć pri organizaciji pružio je Zavičajni klub "Osvit" iz Bileće, čiji predsjednik Miodrag Hrnjez kaže da je bilo zadovoljstvo i sreća raditi na pripremi za ovu manifestaciju, jer do sada su samo veliki gradovi imali polumaratone.

On je istakao da su posebno zadovoljni što je organizacija polumaratona naišla na pozitivnu reakciju kod stanovništva, te što će ovdašnja omladina da trči zajedno sa najpoznatijim maratoncima regiona.

"Bilećki polumaraton je jedini u svijetu koji ima svoju himnu. Tu himnu su stvorila dva mlada momka, Stefan Denda i Stefan Samardžić. Dosta toga novog smo uveli u odnosu na polumaratone koji se organizuju u svijetu",kaže Hrnjez.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

10-12-2018
SRBIJA I CRNA GORA U BORBI ZA POLUFINALE: Do sada neviđena ponuda za klađenje na jedan rukometni meč
10-12-2018
Plivači PVK "Leotar" nadmašili sva očekivanja – pehar i četrdeset osam medalja
WEB design