Treneri Džudo kluba "Leotar" učestvovali na seminaru u Sarajevu

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Treneri Džudo kluba "Leotar" juče su učestvovali na seminaru pod nazivom "Dugoročno planiranje razvoja džudista u Bosni i Hercegovini" Seminar je organizovan u sklopu projekta ICECP. 

Projekt predstavlja dio međunarodnog projekta edukacije International Coaching Enrichment Certificate Program (ICECP), pod okriljem Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC), Olimpijskog komiteta SAD-a i Univerziteta Delaware u SAD-u i Džudo Saveza Bosne i Hercegovine. Cilj ICECP programa je pružiti trenerima na nacionalnom nivou obrazovanje u  sportskim naukama orijentisanim ka razvijanju znanja o tehničkim, teorijskim, konceptualnim, menadžerskim i etičkim aspektima treniranja na svim nivoima.

Tema seminara je bila nove trenažne tehnologije u Džudo sportu, gdje su ugledni predavači predavali o uticaju pravila na sve segmente džudo sporta, ulogu i metode dijagnostike u selekciji džudista , ranoj selekciji, načinima vrsta opterećenja u kondicionom treningu, te primjenjivom funkcionalnom treningu top džudista i usklađenju unosa i stvarne potrošnje džudista sa specijalnim osvrtom na tapering, kao i metodikom obučavanja specijalnih tehnika na osnovu morfoloških karakteristika i motoričkih sposobnosti. Ovaj seminar je bio od velikog značaja za dalji rad trenera sa svim uzrasnim kategorijama.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design