Ugljevičani pobjednici "3x3 Trebinje" turnira u basketu (Foto)

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Ekipa Kafe ''OKNO'' iz Ugljevika pobjednik je ovogodišnjeg "3x3 Trebinje" turnira, koji se prethodna tri dana održavao u predivnom ambijentu trebinjskog gradskog parka. Ugljevičani su tokom tri dana turnira pokazali najviše i u finalu zasluženo pobijedili ekipu "3x3 Bijeljina" koja je zbog povrede kapitena oslabljena ušla u ovaj meč.

U juniorskom dijelu takmičenja, trebinjskom finalu, pobijedila je ekipa "Metar od table" koja je u dramatičnoj završnici bila bolja od ekipe "Džumandži". Najbolji u humanitarnom šutiranju trojki bio je igrač  ekipe "Istočni klan" iz Pala Darko Rističević, što je trebinjska publika pozdravila aplauzom, jer je po njihovoj ocjeni Rističević bio i najatraktivniji igrač turnira. Rističević je kao najbolji trojkaš nagrađen ručnim satom, darom jednog od sponzora.
 
Organizator je najbolju seniorsku ekipu, pored pehara i prigodnih poklona nagradio sa 2000 KM, dok je drugoplasiranoj pripao ček od 1000 KM. Najbolja i drugoplasirana ekipa u juniorskoj konkurenciji takođe su nagrađene poklonima koje su obezbijedili sponzori turnira. 
 
Najbolja seniorska ekipa je pobjedom izborila učešće na završnom "3x3" turniru koji se narednog vikenda održava u Vitezu.
 
U samoj završnici turnir je posjetio i Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u društvu Gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića i zamjenika gradonačelnika Mirka Ćurića. Predsjednik Srpske nije propustio priliku da se oproba u šutiranju trojki što je okupljena publika pozdravila velikim aplauzom.
 
 
U zabavnom dijelu programa učestvovala je Plesna grupa "Maris".
 
 
Učesnici turnira, sa kojima smo razgovarali, oduševljeni su ambijentom, organizacijom turnira i posjetom publike, te će, kako kažu, u Trebinje sigurno doći i sledeće godine.
 
Nikola Topalović, jedan od organizatora turnira ističe da je najvažnija popularizacija sporta i to da se omladina što više bavi košarkom i na na taj način zdravije odrasta. Topalović posebno ističe nesebičnu podršku Grada Trebinja, te se nada da će grad u narednom periodu, osim na izgradnji novih terena, što je svakako pozitivno i vrijedno pomena, raditi i dalje na obnovi postojećih terena.
 
eTrebinje
 

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

16-11-2018
Iz štampe izašla knjiga "Đed koji je volio karpuzu" (Video)
WEB design