Počela druga sezona besplatne škole sporta

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Prvim treninzima u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Trebinju počela je druga sezona besplatne "Škole sporta", koja je okupila 170 djece od kojih je više od pola novoupisanih.


Sekretar Sportskog društva "Leotar" Velibor Brnjoš rekao je da će u ovoj sezoni raditi mnogo više nego prethodne godine.

"Ovo je projekat na duže staze. Škola je prilagođena za djecu od šest do deset godina i besplatna je. Nastavljamo ono što smo započeli, biće još ozbiljnije nego prošle godine, pogotovo sa djecom koja su ovdje već dvije godine, da vidimo njihove afinitete", rekao je Brnjoš.

On je istakao da ova škola podrazumijeva kvalitetan rad, školovane trenere, nadzor fizioterapeuta i dovoljan broj odgovarajućih termina.

"Imamo po dva trenera za svaku grupu. Djeca će biti podijeljena u mlađe i starije grupe. Mlađe su od šest do sedam, a starije od osam do deset godina. Ove godine su nam i termini za treninge dosta bolji", rekao je Brnjoš.

Profesor fizičkog vaspitanja i član koordinacionog tima koji nadzire rad trenera Petar Čolović istakao je da je "Škola sporta" od velikog značaja za djecu zbog njihovog zdravlja i pravilnog razvoja.

"Djeca se vrlo malo ili nikako kreću. Smisao ovog projekta je da se djeca fizički aktiviraju. Upravo zbog hipokinezije - nedovoljnog kretanja, dolazi do deformiteta kičmenog stuba i ekstremiteta", naveo je Čolović.

Treninzi će se odrađivati u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" i u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

10-12-2018
SRBIJA I CRNA GORA U BORBI ZA POLUFINALE: Do sada neviđena ponuda za klađenje na jedan rukometni meč
10-12-2018
Plivači PVK "Leotar" nadmašili sva očekivanja – pehar i četrdeset osam medalja
09-12-2018
Priče s' kamena: Legenda o Nemanjićima (Video)
WEB design