Promovisana monografija „Tulje i Mrkonjići – sela u Popovom polju“

Objavljeno: . u kategoriji Umjetnost i kultura

U ambijentu pomalo neuobičajenom za održavanje kulturnih manifestacija, na starom seoskom guvnu u selu Tulje, večeras su održane dvije kulturne manifestacije, čula se poezija, proza, zvuci gitare i gusala…

U prvom dijelu promocije promovisana je monografija „Tulje i Mrkonjići-sela u Popovom polju“ priređivača Vasilija Masleše. „Autor je na poseban način vezan za ova mjesta, mentalitet, ljude i običaje, opisuje vjerske prosvjetne, političke i ekonomske prilike na ovim prostorima“, rekao je na večerašnjoj promociji recenzent monografije Rajko Tanasijević.

O knjizi je govorio i profesor Milovan Rosić, djelove iz monografije čitala Milica Salata a uz gusle je, pjesmu posvećenu Tulju, pjevao guslar Vladan Perović.

Na večerašnjoj kulturnoj manifestaciji svoj pedesetogodišnji književni jubilej obilježila je i trebinjska književnica Olgica Cice. O njenom stvaralaštvu govorio je profesor Radoslav Milošević, a dijelove iz knjiga i stihove je, uz klavirsku pratnju Miša Brborića govorio Željko Milošević.

Na starom guvnu bilo je prisutno gotovo stotinjak Trebinjaca ali i mještana Tulja i ostalih popovopoljskih sela.

radiotrebinje.com

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

13-12-2017
Usvojen budžet Srpske: Zakonom o dječijoj zaštiti nezaposlenim majkama 405 KM
13-12-2017
Doček Nove godine na Trgu slobode uz „Blah Blah band“ i „Krugove u žitu“ (VIDEO)
13-12-2017
Pogledajte 36. izdanje "Hercegovačke hronike" Elta TV (VIDEO)
Vasa reklama dole sredina