Serija "Na mliječnom putu" početkom sljedeće godine

Objavljeno: . u kategoriji Umjetnost i kultura

Proslavljeni režiser Emir Kusturica i generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ Draško Milinović potpisali su ugovor o koprodukciji serije "Na mliječnom putu", koja bi trebalo da bude emitovana početkom sljedeće godine.


Kusturica je naglasio da ova serija nastaje kao i svi njegovi filmovi, iz mukotrpnog procesa iz kojeg snimi pet puta više materijala nego što je potrebno, kao što je bilo i sa filmovima "Podzemlje" i "Život je čudo". 

"Posebno mi je zadovoljstvo jer će ta priča o ratu i ljubavi, koja je snimana u Republici Srpskoj, biti i prikazana ovdje, da će doživjeti zapravo da tu priču vidimo u onoj dužini koja joj odgovara, za razliku od filma", rekao je Kusturica u Banjaluci prije potpisivanja ugovora. 

On je napomenuo da je saradnja sa RTRS-om počela još u toku snimanja filma "Na mliječnom putu", koji je koštao 7,5 miliona evra. 

"RTRS dobija pravo da proda seriju u svim zemljama u okruženju, kao i da je prikazuje neograničen broj puta u narednih deset godina", rekao je Kusturica. 

On je podsjetio da je priča serije i filma proistekla iz njegove druge knjige - "Sto jada" i govori metaforički o današnjem životu, te da će biti prikazana u pet epizoda. 

Kusturica je dodao da će ova serija, u kojoj se govori o jednoj ljubavi i ženi koja je izbjeglica i bježi od generala NATO-a, biti neobična i uzbudljiva. 

Prema njegovim riječima, ovo je prva internacionalna serija koju RTRS proizvodi, a koja zahvaljujući glumici Moniki Beluči ima jednu vrstu pedigrea koji će obezbijediti i ono što žele gledaoci i ono što televizija želi da proizvede. 

Govoreći o ostalim projektima, Kusturica je naveo da sa Bi-Bi-Sijem ima ugovor o snimanju serije u Londonu po romanu "Zločin i kazna", a sa najuspješnijom privatnom filmskom kompanijom u Kini ugovor za snimanje filma po svom romanu koji će biti prikazan u 27.000 bioskopa u Kini. 

Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović rekao je da je zadovoljstvo biti dio jednog ovako velikog projekta, od samog početka snimanja filma do postprodukcije. 

"Očekujemo da ćemo početkom sljedeće godine imati gotovu seriju za emitovanje. U posljednje vrijeme smo pokušavali da razvijamo naš program u smisli razvoja dokumentarnog i igranog filma, kao i igranih serija, a `šlag na tortu` je kada ste u prilici da sarađujete sa Kusturicom i svim onim što njegovo ime znači i kod nas i u svijetu", istakao je Milinović. 

Rukovodilac Službe za komunikaciju i promociju RTRS-a Ana Vojinović naglasila je da je potpisivanje ugovora između RTRS-a i Emira Kusturice o koprodukciji serijala "Na mliječnom putu" od velikog značaja za ovu medijsku kuću. 

"Taj značaj se posebno ogleda u poboljšanju daljeg ugleda RTRS-a u regionu, ali i u svijetu, s obzirom na to da je Kusturica svjetski priznato ime. Nadamo se da će RTRS nastaviti ovim tempom i koprodukcijama od svjetskog značaja", navela je Vojinovićeva.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

16-12-2018
Aktivizam mladih u Bileći (Video)
WEB design