Orkestar Gimnazije "Jovan Dučić" i Gradski orkestar iz Stoca održali koncert za pamćenje (VIDEO)

Objavljeno: . u kategoriji Umjetnost i kultura

Zajednički koncert školskog orkestra trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić“ i Gradskog orkestra iz Stoca održan je večeras u sali Kulturnog centra.

Mladi muzički sastav trebinjske gimnazije, dodatno su pojačali izvođači na duvačkim instrumentima stolačkog Gradskog orkestra, a publika je imala priliku da uživa u domaćim i stranim pop i rok hitovima. Interesantno je da se zajednički nastup mladih muzičara uglavnom dogovarao preko telefona.  

Dirigent trebinjskog orkestra Pero Bokić kaže da su se izvođači prvi put sreli i upoznali prije desetak dana.

- Sate smo provodili na telefonskoj liniji dogovarajući aranžmane i to bez mogućnosti da čujemo kako će to zvučati. Nakon što su se učenici prvi put sreli, prije desetak dana, održali smo samo dvije zajedničke probe, a ovo večeras nam je treći susret - kaže Bokić i dodaje da je i za njega ovaj nastup bio izuzetno interesantan. 

Dirigent stolačkog orkestra Zvonko Knežević ističe da su poziv za  saradnju prihvatili čim su čuli kako zvuči trebinjski orkestar.

- Doveli smo devet naših muzičara i oni su tu večeras da daju jedan novi "štih" ovome što gimazijalci sviraju. Mislim da su se odlično snašli i da su i jedni i drugi zadovoljni -  poručuje Knežević.

Publika nije krila oduševljenje nastupom mladih muzičara. U više navrata nagrađivali su ih gromkim aplauzima, pjevali uglas, pozdravljali, a pojedini su i zaplesali.

Prvi zajednički koncert podržala je Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju – OEBS. Inicijativa je potekla od neformalne grupe građana iz Trebinja pod nazivom „Koalicija za borbu protiv predrasuda“.

Zajenički koncert biće održan i u Stocu.

U prilogu pogledajte jednu od kompozicija sa večerašnjeg koncerta.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-10-2018
Vaso Milić, najveći proizvođač luka u istočnoj Hercegovini: Sav luk uspije prodati
18-10-2018
Razgovor sa direktoricom trebinjske biblioteke Milosavom Supić Vuković (Video)
WEB design