Završena selekcija filmova za Međunarodni festival animiranog filma

Objavljeno: . u kategoriji Umjetnost i kultura

Na konkurs Međunarodnog festivala animiranog filma „Banjaluka 2018“ ove godine pristiglo je 517 animiranih filmova iz 39 država svijeta.

Selekciona komisija Festivala odabrala je 48 animiranih filmova u glavni takmičarski program i 13 u dječiji. 42 filma koja nisu ušla u takmičarski program, biće prikazana u dva programa „Panorama“. Na konkurs Festivala najviše je pristiglo filmova iz Francuske, Poljske, SAD, Rusije, Hrvatske i Španije.

U glavnom takmičarskom programu nalaze se i dva animirana filma iz Bosne i Hercegovine,  "Dubioza kolektiv: Reality", Antona Humla i  "Kreacija Nacije", Gorana Fazila.

Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma „Banjaluka 2018“, ove godine održava se istovremeno u Banjaluci i Trebinju, od 24. do 28. oktobra.

Finasijski, održavanje Festivala podržali su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Udruženje filmksih radnika Bosne i Hercegovine iz Sarajeva i Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije(EUSR) u Bosni i Hercegovini.

Održavanje Festivala pomogao je „Cineplexx Palas“ iz Banjaluke, a medijski pokrovitelj festivala je „Elta televizija“.  

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

10-12-2018
SRBIJA I CRNA GORA U BORBI ZA POLUFINALE: Do sada neviđena ponuda za klađenje na jedan rukometni meč
10-12-2018
Plivači PVK "Leotar" nadmašili sva očekivanja – pehar i četrdeset osam medalja
09-12-2018
Priče s' kamena: Legenda o Nemanjićima (Video)
WEB design