Na dvije lokacije pronađena minsko-eksplozivna sredstva

Objavljeno: . u kategoriji Hercegovina

Policijska uprava Trebinje i Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS su nastavljajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog prometa i posjedovanja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava izvršili pretrese kuća i pomoćnih prostorija na dvije lokacije na teritoriji koju operativno pokriva, u Opštini Gacko i Bileća.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS su u Opštini Gacko, u mjesnoj zajednici Borač, izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koju koristi lice inicijala H.D. kojom prilikom je uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima oduzeto 45 metaka različitog kalibra.

Nakon konsultacija sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, protiv navedenog lica će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

U selu Orahovica, Opština Bileća, nakon anonimne prijave izvršen je pretres napuštene kuće u kojoj je pronađeno sljedeće: jedna tromblonska kumulativna mina, dvije tromblonske trenutne mine, pet ručnih defanzivnih bombi i jedna improvizovana eksplozivna naprava. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju je naložio da se pronađena minsko-eksplozivna sredstva predaju Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

13-12-2017
Usvojen budžet Srpske: Zakonom o dječijoj zaštiti nezaposlenim majkama 405 KM
13-12-2017
Doček Nove godine na Trgu slobode uz „Blah Blah band“ i „Krugove u žitu“ (VIDEO)
13-12-2017
Pogledajte 36. izdanje "Hercegovačke hronike" Elta TV (VIDEO)
Vasa reklama dole sredina