Ivanić nakon sastanka s Vučićem: Stranci ne treba da imaju favorite

Objavljeno: . u kategoriji Region

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Vučić me informisao o prilikama u Srbiji, oko situacije na Kosovu i Metohiji. Jedna redovna razmjena mišljenja koju smo imali, kaže Ivanić.

Na dnevnom redu sastanka, između ostalog, bilo je i pitanje granica za koje Ivanić tvrdi da nije realno da u četiri mjeseca do izbora postigne dogovor oko spornih pitanja.

Govoreći o najavljenoj gradnji autoputa Sarajevo - Beograd, on je ocijenio da od Turske očekuje informacije o finansijskoj strukturi tog projekta, prenosi N1.

- Očekujemo od zemlje koja se oko toga najviše angažovala, od Turske, da izađe s finansijskim sklopom, uvjeren sam da ćemo do jeseni s njihove stane imati jasan stav kako finansijska struktura treba izgledati. Posao treba dobro pripremiti'', poručio je član Predsjedništva BiH.

Naglasio je da su međunarodne insititucije u BiH često imale ''favorite'' i to je ocijenio ''greškom''.

- Međunarodne institucije u Bosni i Hercegovinu najveću grešku prave kad s vremena na vrijeme imaju favorite. Onda favorite u BiH  pokušavaju da afirmišu, a druge kritikuju. Vrlo često je Republika Srpska bila kritikovana, ja se nadam da će PIC dokle god postoji početi sve više da zauzima neutralnu poziciju i da nema svoje favorite, poručio je Ivanić.

Ivanić je novinarima rekao kako je upozorovao da će BiH oko izmjena Izbornog zakona imati 'ozbiljan problem.
 
- Mislim da od toga nema ništa, prije godinu i po dana sam upozoravao da bih ulazi u ozbiljan problem. Mislim da je velika greška prebacivati na CIK stvari oko kojih se domaći političari nisu mogli dogovoriti. Mislim da je to jako pogrešno i samo prebacivanje odgovornosti. Ključ dogovora je dogovor partnera u Federaciji. Niko živ ne može pomoći ako ti ljudi neće sami sebi pomoći, dodao je.

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-10-2018
Vaso Milić, najveći proizvođač luka u istočnoj Hercegovini: Sav luk uspije prodati
18-10-2018
Razgovor sa direktoricom trebinjske biblioteke Milosavom Supić Vuković (Video)
WEB design