Nasljeđe: Odata počast najmlađem vojniku Vojske Republike Srpske

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Članovi Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe" Republike Srpske danas su na mjesnom groblju Gornji Ulišnjak, federalna opština Maglaj, položili vijence i odali počast za najmlađeg borca Vojske Republike Srpske Spomenka Gostića, koji je poginuo prije 24 godine.Predsjednik bijeljinskog odbora Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe" Branislav Šušljik rekao je Srni da je dužnost i obaveza da se od zaborava sačuva žrtva Spomenka Gostića, ali i svih očeva koji su svoje živote utkali u temelje današnje Republike Srpske."Spomenkova hrabrost i odluka da u teškim vremenima bude sa ljudima koji su branili svoje postojanje na rodnoj grudi, mora da bude trajno podsjećanje budućim generacijama da su za opstanak na ovim prostorima ginuli i najmlađi", istakao je Šušljik.

On kaže da je djelo Spomenka Gostića trajno za srpski narod i otadžbinu Republiku Srpsku.

Prema njegovim riječima, današnjem pokloničkom putovanju prisustvovali su i predstavnici gradskih odbora "Nasljeđa" iz Banjaluke i Doboja, Gradske uprave Bijeljine, te djeca poginulih boraca, članovi njihovih porodica i drugi ljudi dobre volje.

Spomenko Gostić, petnaestogodišnjak koji je odbio ponudu da se skloni od ratnih strahota i rame uz rame sa komšijama i prijateljima bio borac Vojske Republike Srpske, poginuo je od granate 20. marta 1993. godine nedaleko od svog sela Jovići, na planini Ozren.

Spomenko je sahranjen na mjesnom groblju Gornji Ulišnjak, gdje počivaju njegova majka i baka.

Gornji Ulišnjak, kao i Spomenkovo selo Jovići, danas se nalaze u Federaciji BiH.

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

19-09-2018
Počelo sređivanje prostora oko stare zgrade Novoteksa (Video)
18-09-2018
CRVENA ZVEZDA – NAPOLI: U Meridianu te čekaju najbolje kvote za večerašnji meč
WEB design