Legalizovan zločin nad Srbima

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je danas Srni da prvostepena oslobađajuća presuda Suda BiH komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću za zločine nad Srbima predstavlja krah i sumrak pravde u BiH i legalizaciju zločina nad Srbima.

Savčić je rekao da će se ovom presudom legalizovati zločin nad Srbima i otvoriti lov na Srbe u kojem će mnogi nevini Srbi stradati od Suda i Tužilaštva BiH.

"Ovo je stvarno postalo opasno", rekao je Savčić.

On je istakao da je ovo krah pravde, pogotovo kada je riječ o srpskim žrtvama, jer postoji ne malo slučajeva gdje su potpuno nevini ljudi osuđeni bez ijednog dokaza ili sa potpuno lažnim dokazima koje je Sud BiH prihvatio kao vjerodostojne i izricao drakonske kazne.

Imajući u vidu kako je tekao proces Oriću, sa ogromnim pritiskom na svjedoke, Savčić je naglasio da "svi Srbi u bilo kojim institucijama treba debelo da se zamisle".

Sud BiH oslobodio je danas prvostepeno komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine.

(Srna)

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

13-12-2017
Usvojen budžet Srpske: Zakonom o dječijoj zaštiti nezaposlenim majkama 405 KM
13-12-2017
Doček Nove godine na Trgu slobode uz „Blah Blah band“ i „Krugove u žitu“ (VIDEO)
13-12-2017
Pogledajte 36. izdanje "Hercegovačke hronike" Elta TV (VIDEO)
Vasa reklama dole sredina