Legalizovan zločin nad Srbima

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je danas Srni da prvostepena oslobađajuća presuda Suda BiH komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću za zločine nad Srbima predstavlja krah i sumrak pravde u BiH i legalizaciju zločina nad Srbima.

Savčić je rekao da će se ovom presudom legalizovati zločin nad Srbima i otvoriti lov na Srbe u kojem će mnogi nevini Srbi stradati od Suda i Tužilaštva BiH.

"Ovo je stvarno postalo opasno", rekao je Savčić.

On je istakao da je ovo krah pravde, pogotovo kada je riječ o srpskim žrtvama, jer postoji ne malo slučajeva gdje su potpuno nevini ljudi osuđeni bez ijednog dokaza ili sa potpuno lažnim dokazima koje je Sud BiH prihvatio kao vjerodostojne i izricao drakonske kazne.

Imajući u vidu kako je tekao proces Oriću, sa ogromnim pritiskom na svjedoke, Savčić je naglasio da "svi Srbi u bilo kojim institucijama treba debelo da se zamisle".

Sud BiH oslobodio je danas prvostepeno komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine.

(Srna)

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

Vasa reklama dole sredina