Dodik: Bosić pokušava da se bori protiv Srpske

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić, koji je predložio deklaraciju o kriterijumima za definisanje trase budućeg auto-puta između Beograda i Sarajeva, duže vrijeme pokušava boriti protiv Republike Srpske.


"Nema se šta komentarisati, osim toga da Bosić duže vrijeme pokušava da se bori protiv Republike Srpske. Jasan je stav, a usvojen je i planski dokument koji govori o tome da je trasa puta na relaciji Višegrad-Pale prioritet za Republiku Srpsku", rekao je Dodik odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše Bosićev prijedlog o trasi budućeg auto-puta.

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da je o tome prije nekoliko dana razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je na indirektan način rekao da je prioritet i za Srbiju ta trasa puta.

"Onda se nađe neki Bosić koji liječi svoje frustracije, gubitke na izborima, odlazak sa političke scene i pokušava da bude bitan kao što je juče pokušao nešto da izjavi, neke gluposti vezano za referendume, bježanje i ostalo", rekao je Dodik.

On je podsjetio da je u Srpskoj već održan jedan referendum. "Nakon toga pokrenut je protiv nas krivični progon i, kao što znate, ja sam išao u Tužilaštvo BiH da dam izjavu o tome i sve se završilo tako kako se završilo. Da se slijede Bosićeve gluposti onda bi to vjerovatno bila prilika da neko pobjegne, ali eto, niko nije pobjegao i ostao je ovdje", kaže Dodik.

"Mislim da se ne sviđa ovom narodu luzer koji je jednostavno u političkom životu promašio sve što je radio", rekao je Dodik.

Na pitanje novinara o mogućnosti povećanja plata radnicima u javnom sektoru, Dodik je rekao da nema još procjene o tome. "Ali onako kako smo rekli, tako ćemo i raditi", rekao je Dodik.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

16-12-2018
Aktivizam mladih u Bileći (Video)
WEB design