Dodik: Srpska mirno i stabilno društvo

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska mirno i stabilno društvo, posvećeno afirmaciji srpskog naroda, ali da su dobrodošli i svi drugi koji žele da žive sa srpskim narodom u miru.Dodik je na svečanom prijemu u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske istakao značaj krsne slave i porodičnog okupljanja za srpski narod. 


"Malo je Srba koji ne slave slavu. Slava i okupljanja kroz istoriju činile su da ovaj narod sačuva svoj jezik, pismo i kulturu. To je bilo moguće zato što je bila nepokolebljiva i neuništva Srpska pravoslavna crkva /SPC/", istakao je Dodik. 

Predsjednik Srpske je podsjetio da mnogima kroz istoriju SPC nije bila dobrodošla na ovim prostorima, navodeći primjer period Otomanske imperije, Austrougarske, te druga Jugoslavija. 

"Sada SPC, narodi i njihove države Republika Srpska i Srbija zajedno proslavljaju sve naše važne datume, a 9. januar je sigurno jedan od najvažnijih datuma u čiju čast smo se danas ovdje okupili", istakao je predsjednik Srpske. 

Dodik je izrazio zahvalnost svima koji su danas prisustvovali obilježavanju Dana Republike, a posebno NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, koji je juče doputovao u Srpsku. 

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

16-10-2018
Istorijska šansa na koju STARI GRAD čeka decenijama: NAREDNE GODINE KREĆE ISKOPAVANJE HENDEKA
16-10-2018
Propao plan atentatora: Snajperisti htjeli da pucaju na predsjednika Dodika
16-10-2018
Vic koji je hit u regionu: Pitali Komšića je li Hrvat ili Bošnjak
WEB design