Izrađen nacrt strategije razvoja energetike do 2035. godine

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas u Banjaluci da je resorno ministarstvo izradilo Nacrt strategije razvoja energetike Republike Srpske do 2035. godine.


"Poštujući ustavne obaveze i nadležnosti, Ministarstvo je izradilo navedeni nacrt, a konačnu verziju dokumenta trebalo bi da utvrdi Vlada i usvoji Narodna skupština. Nakon usvajanja, može se govoriti o okvirnoj strategiji razvoja sektora energetike BiH, gdje treba usaglasiti stavove Srpske i Federacije BiH", rekao je Đokić u razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Edvardom Fergusonom.

Na sastanku je razgovarano o izradi dopune Strategije razvoja energetike Republike Srpske, te o usklađivanju zakona Srpske sa energetskom regulativom EU i poručeno da Srpska raspolaže značajnim resursima, te da je Velika Britanija važan investitor u Republici Srpskoj i BiH.

"Očekujem da i u narednom periodu nastavimo raditi na unapređenju saradnje, a sve sa ciljem razvoja ekonomije, privlačenja novih investicija u region i jačanja stabilnosti unutar BiH", naveo je Đokić.

On je zahvalio Fergusonu na dosadašnjoj saradnji i naglasio da je Velika Britanija podržala izmjene i dopune energetske strategije za Republiku Srpsku do 2035. godine.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

12-12-2018
Luka Petrović kao gradonačelnik ispunio uglavnom sva obećanja, realizacija neispunjenih se nastavlja
WEB design