Pavić: Dogovor još nije postignut!

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik DNS-a Marko Pavić demantovao je da je postignut dogovor koalicionih partnera u RS o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima!

Takođe, demantovao je i informacije o podršci kandidatima iz SNSD-a za inokosne funkcije, kako je danas saopštio portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Ako on to tako kaže, nemam ništa protiv, ali ne mogu to potvrditi. Sljedeće nedjelje završavamo proces pregovora, a u međuvremenu ćemo imati sjednice stranačkih organa. Stoga, mogu samo reći ono što je realno i trenutno važeće, a to je da još ništa nije dogovoreno – kazao je Pavić.

Na novinarski upit koje će eventualno funkcije DNS tražiti u zamjenu za podršku SNSD-ovim kandidatima za inokosne funkcije, Pavić je odgovorio da nije proročica, te da ne želi baviti predviđanjem i nagađanjem.

Podjećamo, portparol SNSD-a Radovan Kovačević danas je izjavio da koalicija SNSD-DNS-SP ostaje jedinstvena i da će zajedno nastupiti na predstojećim izborima, te da će kandidati SNSD-a za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH imati podršku svih koalicionih partnera.

S druge strane, DNS je ranije insistirao na tome da neko iz ove političke partije bude kandidat za člana Predsjedništva BiH ili predsjednika RS.

SNSD-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH je lider stranke i aktuelni predsjednik RS Milorad Dodik, dok ime predsjedničkog kandidata na oktobarskim izborima još nije poznato, mada se spekuliše da bi to mogla biti premijerka RS Željka Cvijanović.

Srpska Cafe

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design