Dodik sa Rusima o rekonstrukciji TE "Gacko" i "Ugljevik"

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom iz Rusije o rekonstrukciji i modernizaciji termoelektrana "Gacko" i "Ugljevik".

"Razgovarano je o rekonstrukciji i modernizaciji termoelektrana `Gacko` i `Ugljevik` koju bi obavila `Podoljska fabrika za mašinogradnju`, zahvaljujuci kojom bi se produžio životni vijek dvije termoelektrane i povecala njihova snaga", saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Dodik je sa Sergejom Ivanovicem Šmatkom, specijalnim predstavnikom predsjednika Ruske Federacije, i sa predstavnicima grupe kompanija "ZiO", koja predstavlja asocijaciju ruskih kompanija u sklopu Akcionarskog društva "Podoljska fabrika za mašinogradnju" razgovarao i o pitanjima medunarodne saradnje u oblasti elektroenergetike.

U saopštenju se dodaje da su Dodik i Šmatko istakli znacaj saradnje u svrhu modernizacije i rekonstrukcije energetskih objekata u Republici Srpskoj, te izrazili nadu da ce današnji sastanak rezultirati konkretnim dogovorima u što skorije vrijeme. 

Nezavisne novine

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-07-2018
Turistički bum u Trebinju: Turci, Francuzi i Južnokoreanci zaposjeli jug Srpske
18-07-2018
Škrbić: Fakultete u Banjaluci i Foči udružiti u medicinski univerzitet Srpske
WEB design