Dodik sa Rusima o rekonstrukciji TE "Gacko" i "Ugljevik"

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom iz Rusije o rekonstrukciji i modernizaciji termoelektrana "Gacko" i "Ugljevik".

"Razgovarano je o rekonstrukciji i modernizaciji termoelektrana `Gacko` i `Ugljevik` koju bi obavila `Podoljska fabrika za mašinogradnju`, zahvaljujuci kojom bi se produžio životni vijek dvije termoelektrane i povecala njihova snaga", saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Dodik je sa Sergejom Ivanovicem Šmatkom, specijalnim predstavnikom predsjednika Ruske Federacije, i sa predstavnicima grupe kompanija "ZiO", koja predstavlja asocijaciju ruskih kompanija u sklopu Akcionarskog društva "Podoljska fabrika za mašinogradnju" razgovarao i o pitanjima medunarodne saradnje u oblasti elektroenergetike.

U saopštenju se dodaje da su Dodik i Šmatko istakli znacaj saradnje u svrhu modernizacije i rekonstrukcije energetskih objekata u Republici Srpskoj, te izrazili nadu da ce današnji sastanak rezultirati konkretnim dogovorima u što skorije vrijeme. 

Nezavisne novine

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-09-2018
CRVENA ZVEZDA – NAPOLI: U Meridianu te čekaju najbolje kvote za večerašnji meč
18-09-2018
Pri kraju prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje Trebinjskog polja: VODA NA ZATVARAČU VEĆ NA PROLJEĆE
18-09-2018
Na ustoličenju Vladike Grigorija u Njemačkoj orilo se "Oj Kosovo,Kosovo"
18-09-2018
Srbi zaigrali kolo oko crkve na ustoličenju vladike Grigorija (Video)
WEB design