Dodik u Bonu- Dogovorena saradnja Srpske i Dojče telekoma

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravio je u posjeti Bonu, na poziv uprave Dojče telekoma.

Dodik se sastao sa članovima Uprave ove kompanije i posjetio Centar za sajber odbranu i Galeriju inovacija Dojče telekoma.

Rezultat ove posjete, koju predsjednik Srpske ocjenjuje uspješnom, jeste dogovor o konkretnim zajedničkim projektima.

U fokusu sastanka predsjednika Srpske sa članovima uprave Dojče telekoma različiti aspekti moguće saradnje ove kompanije i Republike Srpske.

Prije svega, kada je riječ o obrazovanju i usavršavanju mladih. Akcenat i na rješenjima, koja Dojče telekom primjenjuje u projektima pametnih i sigurnih gradova.

"Tu smo postigli određene dogovore. Ljudi iz Doječe telekoma su zainteresovani da s nama sarađuju. Postignut je dogovor da bude razvijen pilot projekat u okviru strategije pametnih i sigurnih gradova i da bude implementiran u Republici Srpskoj u narednom vremenu", naveo je Dodik.

Za taj projekat biće izabrana jedna lokalna zajednica u Srpskoj. Dogovor je postignut i u oblasti borbe protiv sajber kriminala.

Predsjednik Srpske najavljuje partnerstvo koje će, pojašnjava, podrazumijevati blisku saradnju institucija Srpske i Dojče telekoma.

"Mislim da ovakva saradnja sa ovom kompanijom svakako može da poboljša naše šanse u vezi s primjenom različitih oblika tehnoloških rješenja i da omogući u tim oblastima znatan broj zaposlenih, prije svega mladih i stručnih lica" istakao je Dodik.

Najavljuje da će ove godine biti razrađena strategija saradnje i akcioni plan primjene nekih odredaba, dogovorenih na sastanku sa članovima Uprave njemačke kompanije, zaduženim za inovacije, tržište, borbu protiv sajber kriminala i odnose sa državama i vladama.

RTRS

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-09-2018
CRVENA ZVEZDA – NAPOLI: U Meridianu te čekaju najbolje kvote za večerašnji meč
18-09-2018
Pri kraju prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje Trebinjskog polja: VODA NA ZATVARAČU VEĆ NA PROLJEĆE
18-09-2018
Na ustoličenju Vladike Grigorija u Njemačkoj orilo se "Oj Kosovo,Kosovo"
18-09-2018
Srbi zaigrali kolo oko crkve na ustoličenju vladike Grigorija (Video)
WEB design