Banjaluka se hvali igralištima, Bijeljina kružnim raskrsnicama

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Banjaluka je pravi i moderan grad i ima mnogo toga što se može prepisati kao dobra praksa, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićić poslije razgovora sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

Prema njegovim riječima, na sastanku u Bijeljini razgovarano je o iskustvima u radu lokalnih zajednica ali i mogućnostima unapređenja saradnje ova dva najveća grada u Srpskoj.

- S obzirom na to da  Banjaluka i Bijeljina imaju skoro trećinu stanovnika u Srpskoj pokušali smo da sagledamo koje su to dobre prakse i da ih prenesemo iz jednog grada u drugi - rekao je Mićić dodavši da se od Banjaluke može prepisati izgradnja igrališta, dok bi grad na Vrbasu mogao od Bijeljine da preuzme ideju izgradnje kružnih raskrsnica.

Dodao je da bi Bijeljina po ugledu na Banjaluku, trebalo da  izgradi  sportsku dvoranu sa tri do četiri hiljade mjesta.

Radojičić je kazao da bi Banjaluka ove godine trebalo da ima oko 30 miliona KM za investicije za konkretne projekte, te da je razgovarano o mogućnostima javno-privatnog partnerstva, modela za koji je naveo da je potpuno neiskorišćen. Predstavio je i planove za naredni period.

-  Radimo na nekoliko strateških dokumenata - strategiji razvoja, novom urbanističkom planu, planu kapitalnih investicija, a imamo prvi put i strategiju kulture, kao i niz kapitalnih ulaganja, od čega ove godine najviše za saobraćaj. Gradimo sportsku dvoranu, most na Vrbasu, šest kružnih raskrsnica, sufinansiramo 12 osnovnih i tri srednje škole u rekonstrukciji, više vodovoda - rekao je Radojičić.

Glas Srpske

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-09-2018
CRVENA ZVEZDA – NAPOLI: U Meridianu te čekaju najbolje kvote za večerašnji meč
18-09-2018
Pri kraju prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje Trebinjskog polja: VODA NA ZATVARAČU VEĆ NA PROLJEĆE
18-09-2018
Na ustoličenju Vladike Grigorija u Njemačkoj orilo se "Oj Kosovo,Kosovo"
18-09-2018
Srbi zaigrali kolo oko crkve na ustoličenju vladike Grigorija (Video)
WEB design