Veće penzije već u julu

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Penzioneri u Republici Srpskoj dobiće junsku penziju uvećanu za 2,5 odsto, saznaje Srpskainfo.

Odluku u vezi sa povećanjem penzija Vlada Republike Srpske će donijeti na sjednici u ponedjeljak. Ovo dodatno povećanje značiće da su za vrijeme mandata premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović penzije u Srpskoj uvećane za ukupno 20 odsto, navodi Srpskainfo.

Novo povećanje penzija za 2,5 odsto na mjesečnom nivou zahtijevaće dodatni iznos od 2,2 miliona KM, odnosno 13,5 miliona KM do kraja godine.

Premijerka Željka Cvijanović potvrdila je da će penzije rasti i sa novom vladom, odnosno i nakon izbora.

– To će se dešavati u kontinuitetu na način da su penzioneri sigurni da će svaki put dobiti penzije na vrijeme i da će svakih nekoliko mjeseci uslijediti povećanje. Niko nema koristi od povećanja od deset odsto ako se to sad desi i onda tri mjeseca čekate svoju penziju. To je scenario od kojeg ja apsolutno bježim i koji nisam htjela ni da dogovaram niti da provodim zato što je to nerealno. Kroz nekoliko koraka, u mom mandatu za četiri godine došli smo do povećanja penzija od 20 odsto. Imamo plan kako se ide dalje, ali ne želim da sistem bacimo na koljena zato što smo dali nerealna obećanja – naglasila je Cvijanovićeva.

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

19-09-2018
Počelo sređivanje prostora oko stare zgrade Novoteksa (Video)
18-09-2018
CRVENA ZVEZDA – NAPOLI: U Meridianu te čekaju najbolje kvote za večerašnji meč
WEB design