PDP da čestita vladi na povećanju plata radnicima

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da usvajanje seta zakona u Narodnoj skupštini, čime su povećane plate svim radnicima u Srpskoj, nema vezu za predstojećim izborima, kako to tvrde u PDP-u, nego je povećanje plata realna mjera Vlade.

"PDP i bilo ko, ko se bavi tom temom, trebalo bi drugačije to da analizira i kaže – čestitamo Vladi. Mogli su da kažu da žele veće plate, što bih razumio, ali da je ovo mjera koju nije trebalo sprovesti i da je to na štetu radnika, to je strašno", rekao je Đokić novinarima danas u Srpcu.

On je naveo da je Vlada, planirajući ekonomske mjere, ranije najavila da će se u ovo doba razmotriti mogućnosti i donijeti adekvatne odluke kako bi se obezbijedilo povećanje plata.

Đokić je rekao da je povećanje plata realna mjera Vlade, te je izrazio zadovoljstvo što je taj rezultat ostvaren u ovoj godini i u partnerskoj saradnji sa Unijom udruženja poslodavaca Srpske i Privrednom komorom.

"Dakle, Vlada se u korist radnika odrekla prihoda koji pripadaju budžetu /80 miliona KM/, i to povećanjem neoporezivog dijela dohotka sa 200 KM na 500 KM", rekao je Đokić i dodao da su pojedine kompanije već pozdravile tu mjeru Vlade.

Đokić je naglasio da ne vidi razlog da se BiH uvode bilo kakve sankcije Energetske zajednice, te da ova zajednica treba da odustane od takvog načina pritiska.

"Treba da budemo partneri, da se dogovaramo i sarađujemo. To je najbolji način rješavanja energetskih problema i pitanja", rekao je Đokić.

On je dodao da se na tom planu radi u granicama u kojima se može izdržati i na način koji je moguć u okviru BiH.

"Kada bismo gledali kako Energetska zajednica vodi svoju politiku, oni bi itekako imali potrebu da se bave tim drugim državama, a ne nama", rekao je Đokić.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

16-11-2018
Iz štampe izašla knjiga "Đed koji je volio karpuzu" (Video)
WEB design