Dodik: Ukinuti glasanje u odsustvu i izbjeći malverzacije

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da u BiH, ukoliko se žele do kraja pošteni izbori, treba ukinuti glasanje u odsustvu, koje je uvijek bilo nepošteno i puno malverzacija.

Dodik, koji je na predstojećim izborima kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, istakao je da su takve malverzacije nepotrebne i da treba, kao u ostalim zemljama, omogućiti glasanje samo onima koji se na dan izbora nalaze u BiH.

"Od kada je izbora, u BiH je bilo i puno malverzacija kada je riječ o glasanju u odsustvu i posredstvom pošte. Nikada nije bilo pošteno i fer i uvijek su se zloupotrebljavali glasovi iz inostranstva i to smo mogli da vidimo na svakim izborima", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da je to razlog što u BiH izborni rezultati kasne neprimjereno mjesec dana, dok se u dugim zemljama sve završi u toku noći.

"Kod nas se ovdje čeka mjesec, mjesec i po dana, što stvara prostor za manipulacije", konstatovao je Dodik.

Upitan da prokomentariše to što trećina oružja u BiH nije registrovana, predsjednik Srpske je rekao da mu nije poznat taj podatak.

"U Republici Srpskoj postoje instituti koji se bave time i zaduženi su za sprovođenje zakona, odnosno da se oduzme oružje koje nije registrovano i mislim da to naša policija radi", naveo je Dodik.

RTRS

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design