Promo - Trebinje: Novi servis za pranje tepiha

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Centrifuga za tepihe je mašina za ispiranje i centrifugiranje tepiha u procesu pranja

Osim tepiha i staza u mašini se mogu centrifugirati i ćebad (odjednom 5 komada uz poseban način savijanja), jastuci, dušeci bez žičanog jezgra, sunđeri itd.

Prednosti centrifugiranja u odnosu na klasičan način ispiranja i sušenja tepiha su višestruke:

  • Kvalitet pranja tepiha. Tepisi su najmanje 50% bolje oprani nego na bilo koji drugi način jer je ispiranje takvo da svaki tepih možete da isperete do bistre vode. Voda prolazi kroz sve slojeve tepiha i sva voda mora da prođe kroz tepih da bi bila izbačena napolje.
  • Brzina pranja odnosno ispiranja i ceđenja. Proces ispiranja i cijeđenja tepiha teorijski traje 3 minuta, mada u praksi su ta vremena manja, pogotovu ljeti kada tepih nije potrebno cijediti maksimalno zbog visokih temperatura. Brzinu dodatno povećava mogućnost ubacivanja više staza ili manjih tepiha odjednom, u jednom turnusu.
  • Kvalitet pranja resa. Problem "žutila" po resama posle sušenja tepiha je uobičajen kod klasičnog pranja tepiha. Međutim, prilikom centrifugiranja iz tepiha se izbaci cca 95% vlage tako da količina vlage koja ostane u tepihu ne može da se cijedi, već se prosušivanjem odstrani. Samim tim problem žutih resa posle sušenja se odstranjuje jer nema vode koja se cijedi niz tepih i isparava sa čime rese mijenjaju boju. Rese se peru, četkaju kada se pere i tepih, prije ispiranja i centrifugiranja i kako ih tada operete - takve i ostaju - bez promjene. Vrlo bitno - nema ponavljanja nj ponovnog pranja resa posle sušenja - garantovano.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

19-09-2018
Počelo sređivanje prostora oko stare zgrade Novoteksa (Video)
18-09-2018
CRVENA ZVEZDA – NAPOLI: U Meridianu te čekaju najbolje kvote za večerašnji meč
WEB design