Optički kablovi uvezuju zgrade gradske uprave

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Građevinski radovi na postavljanju optičkih instalacija u centru grada, započeti prije četiri dana u ulicama Vuka Karadžića, carice Milice i cara Lazara, te Nemanjinoj ulici su u završnoj fazi.

„Okončavaju se građevinski radovi, sačekaćemo nekoliko dana da se građevinski materijal u kablovskom rovu uredno slegne, da bismo mogli pristupiti betonskim i asfaltnim radovima, koje će početkom naredne sedmice izvesti Hercegovinaputevi a.d. Trebinje“, pojašnjava za Radio Trebinje Bojan Čvoro, načelnik Odjeljenja za inspekcije i poslove komunalne policije Grada Trebinja.

On podsjeća da je trenutno za saobraćaj zatvorena Nemanjina ulica, u neposrednoj blizini Doma mladih, dodajući da se očekuje da će tokom sutrašnjeg dana biti završeni svi građevinski radovi na postavljanju optičkih instalacija.

„Radovi na optičkom uvezivanju objekata gradske uprave izvode se prvenstveno s ciljem uspostavljanja sistema IP telefonije, za potrebe video nadzora u gradu, centralizovanje interneta i formiranja internet mreže između gradskih objekata, pri čemu će se uvezati sve zgrade gradske uprave – glavna zgrada, zgrada na pijaci i kod Doma mladih, te Kulturni centar“, kaže Čvoro.

Projekat zajednički realizuju Grad Trebinje, HET i Elektro-Hercegovina.

V.M./Radio Trebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

22-09-2018
Gradonačelnik Petrović posjetio pogone Duška Pantovića: Stojimo na raspolaganju realnom sektoru
WEB design