Bolnica Trebinje obilježila krsnu slavu

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Bolnica Trebinje danas je obilježila krsnu slavu – Sveti vračevi Kozma i Damjan.

Ljubica Miljanović, načelnica Odjeljenja za onkologiju prenijela je prisutnima čestitku Vasa Mijanovića, direktora Bolnice koji iz opravdanih razloga nije mogao prisustvovati današnjoj svečanosti.

„Poštovani, usljed objektivnih okolnosti nisam u prilici da budem sa vama na ovaj svečani dan. Svim zaposlenima želim srećnu slavu ustanove i zahvaljujem se svim prijateljima koji su svojim prisustvom uveličali našu slavu“, poručio je Mijanović.

Prisutnima se obratila dr Miljanović.

„Naša krsna slava podsjeća i obilježava kako našu struku, tako i našu ljudsku dužnost, ali istovremeno vraća nas u minula vremena, u kojima su vladali neki drugi običaju i zakoni“, istakala je dr Miljanović.

„Mislim i na Hipokrata, ali i na dva sveta besrebrenika, Kozmu i Damjana, dva drevna ljekara, koji su nam liječeći neumorno, bez ikakve cijene i naknade, u amanet ostavili jednu duboku spoznaju da ljudski život nema cijenu, da je sam po sebi dragocjen i svet, jer nam ga je udahnuo naš Gospod nebeski“, dodala je ona.

Doktor Miljanović je istakla da su u medicinskom poslu svi jednako važni.

„Od svih nas često zavisi život bolesnika. Svi mi stalno smo na onoj odsudnoj međi, na kojoj se dijeli zdravlje od bolesti i život od smrti. Liječenje je naš posao, ali nikako to ne može biti samo posao nego jedna veličanstvena misija koja je, eto, pripala ljudima u bijelom“, zaključila je Miljanović.

Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine Grada Trebinja, u ime gradske uprave čestitao je svim zaposlima u trebinjskoj bolnici krsnu slavu.

„Da i u narednoj godini budete još uspješniji za dobrobit građana Trebinja i čitave regije“, kazao je Banjak.

Radio Trebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design