Privodi se kraju sanacija Ćelovića kuće

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Radovi na rekonstrukciji istočnog bloka Ćelovića kuće privode se kraju, čime će nekad zapušteni prostor u vlasništvu Grada Trebinja – površine po 160 kvadratnih metara u prizemlju i na spratu objekta – biti osposobljen za nove sadržaje.

Nenad Milićević, načelnik Odjeljenja za opštu upravu, za Radio Trebinje kaže da je ovo jedan od projekata sanacije devastiranih prostora u vlasništvu Grada Trebinja kako bi bili stavljeni u funkciju, prvenstveno u komercijalne svrhe.

„Prvi razlog zbog čega smo se odlučili na ovu investiciju jeste da izdavanjem u zakup ostvarimo nove prihode, a drugi – da bi ovaj objekat spasili od propadanja, pošto je u centru grada, poznat je i pod zaštitom je države“, dodaje Milićević.

Uz renoviranje prostora, od građevinskih zahvata urađeni su potporni stubovi i armirana betonska ploča, a kompletno je obnovljena i krovna konstrukcija, koja je, ističe Milićević, bila u veoma lošem stanju.

„Prizemlje će vjerovatno biti izdato u zakup Komercijalnoj banci, a postoji interes zakupaca i za prostor na spratu objekta“, ističe Milićević.

Dok se ne obezbijedi zakupac, jedna od ideja je da prostor na spratu Ćelovića kuće bude u javnoj funkciji – kao sala za sastanke.

Radove vrijednosti 70.118 KM bez uračunatog PDV-a finansira Grad Trebinje, a izvođač je „Konstruktor inženjering“ iz Bileće.

Zgrada koja je pripadala uglednoj trgovačkoj porodici Ćelović jedan je od ljepših primjera arhitekture urbanog jezgra Trebinja.

Zapadni dio Ćelovića kuće ranije je renoviran za potrebe smiještanja Narodne biblioteke Trebinje, dok je centralni u privatnom vlasništvu.

radiotrebinje.com

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-09-2018
CRVENA ZVEZDA – NAPOLI: U Meridianu te čekaju najbolje kvote za večerašnji meč
18-09-2018
Pri kraju prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje Trebinjskog polja: VODA NA ZATVARAČU VEĆ NA PROLJEĆE
18-09-2018
Na ustoličenju Vladike Grigorija u Njemačkoj orilo se "Oj Kosovo,Kosovo"
18-09-2018
Srbi zaigrali kolo oko crkve na ustoličenju vladike Grigorija (Video)
WEB design