Privodi se kraju sanacija Ćelovića kuće

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Radovi na rekonstrukciji istočnog bloka Ćelovića kuće privode se kraju, čime će nekad zapušteni prostor u vlasništvu Grada Trebinja – površine po 160 kvadratnih metara u prizemlju i na spratu objekta – biti osposobljen za nove sadržaje.

Nenad Milićević, načelnik Odjeljenja za opštu upravu, za Radio Trebinje kaže da je ovo jedan od projekata sanacije devastiranih prostora u vlasništvu Grada Trebinja kako bi bili stavljeni u funkciju, prvenstveno u komercijalne svrhe.

„Prvi razlog zbog čega smo se odlučili na ovu investiciju jeste da izdavanjem u zakup ostvarimo nove prihode, a drugi – da bi ovaj objekat spasili od propadanja, pošto je u centru grada, poznat je i pod zaštitom je države“, dodaje Milićević.

Uz renoviranje prostora, od građevinskih zahvata urađeni su potporni stubovi i armirana betonska ploča, a kompletno je obnovljena i krovna konstrukcija, koja je, ističe Milićević, bila u veoma lošem stanju.

„Prizemlje će vjerovatno biti izdato u zakup Komercijalnoj banci, a postoji interes zakupaca i za prostor na spratu objekta“, ističe Milićević.

Dok se ne obezbijedi zakupac, jedna od ideja je da prostor na spratu Ćelovića kuće bude u javnoj funkciji – kao sala za sastanke.

Radove vrijednosti 70.118 KM bez uračunatog PDV-a finansira Grad Trebinje, a izvođač je „Konstruktor inženjering“ iz Bileće.

Zgrada koja je pripadala uglednoj trgovačkoj porodici Ćelović jedan je od ljepših primjera arhitekture urbanog jezgra Trebinja.

Zapadni dio Ćelovića kuće ranije je renoviran za potrebe smiještanja Narodne biblioteke Trebinje, dok je centralni u privatnom vlasništvu.

radiotrebinje.com

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design