Udruženje "NASLJEĐE": Saopštenje za javnost

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Povodom gnusnih pisanja pojedinih medija iz okruženja o našem udruženju i aktivnostima povodom nepravedne presude generalu Ratku Mladiću, obraćamo se svim građanima Republike Srpske.

Mi, djeca poginulih boraca Vojske i MUP-a Republike Srpske, smo djeca istinskih heroja naše otadžbine, baš kao i svako dijete svakog borca Vojske i MUP-a Republike Srpske. Svi oni, na čelu sa komandatom Generalom Mladićem su istinski stvaraoci naše otadžbine Republike Srpske. Oni su se borili za slobodu, svoja vjekovna ognjišta, porodice, otadžbinu. Borili su se da ne dozvole ponovno stradanje, genocid i istrebljenje, koje je naš narod preživio više puta u prošlosti.

Baš kao Natalijina Ramonda, srpska vojska se iz pepela uzdigla i vaskrsla u Prvom Svjetskom ratu i porazila daleko brojnijeg neprijatelja.
Upravo tako se i Vojska Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, uzdigla iz decenijske podjele i jedinstveno stala na branik otadžbine i srpskog naroda i izborila slobodu.

Tako mi danas moramo u miru, da se opet, nakon stranačkih podjela i nesloge, uzdignemo u jednistvu i svim srcem, časno čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i borbe naših heroja, zastupamo istinu o istim i da čuvamo nasljeđe koje su nam ostavili, Republiku Srpsku.

Mi, djeca poginulih boraca, okupljena u Udruženje djece poginulih boraca NASLjEĐE Republike Srpske, radimo svaki dan predano na tome, a što nas više napadaju, mi smo sve odlučniji i jači.
Zato pozivamo sve vas, kojima je Republika Srpska u srcu, da nas podržite i pridružite nam se u našem radu i borbi.

BUDIMO SVI KAO JEDAN, ZASTUPAJMO ISTINU DANAS, I U SVE DANE KOJI SLIJEDE.

"NASLJEĐE"

Objavi na Facebook profilu