Aktiv žena SP: Posjeta Domu penzionera povodom Međunarodnog dana žena

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Povodom obilježavanja 8.marta, Međunarodnog dana žena, Aktiv Žena Socijalističke partije Trebinje donirao je kompjutersku opremu i štampač Internom odjeljenju Opšte bolnice Trebinje, i na taj način dao  doprinos u radu ovoga odjeljenja. 

 

Aktiv žena je uručio i prigodne poklone štićenicama JU "Dom penzioner"a u Trebinju, gdje su uz druženje izmamili osmjehe i uljepšali dan  pripadnicama treće dobi, a poklonima su obradovali i  najstarije svoje članice. 
 
Na ovaj način kroz svjestan i društveno odgovoran rad skrenuli su pažnju na važnost položaja žena treće dobi  u društvu. Istraživanja pokazuju da se postotak diskriminacije starijih osoba na temelju dobi kroz godine ne smanjuje. S obzirom na porast udjela starije populacije u svim drustvima, čini se vaznim skrenuti pažnju na ovu problematiku  u cilju boljeg položaja starijih  i prepoznavanja njihovog doprinosa u društvu.
 
Članice aktiva prisustvovale su danas i  panel diskusiji o pravima zena u Bosni i Hercegovini i projekciji filma " Božanski poredak " u organizaciji Švajcarske ambasade i Kulturnog centra Trebinje.
 
eTrebinje
Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

12-12-2018
Luka Petrović kao gradonačelnik ispunio uglavnom sva obećanja, realizacija neispunjenih se nastavlja
WEB design