Plivačima zlato na Državnom prvenstvu

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

U organizaciji Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine  od 09. do 11. Marta, na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održano je Zimsko Državno prvenstvo u plivanju.

Učešće je uzelo dvadeset pet klubova iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 372 plivača, od čega je 216 u muškoj i 156 u ženskoj konkurenciji. Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ predstavljalo je sedam plivača : Miloš Ćeranić, Gojko Janković, Veljko Jovanović, Vuk Varaga, Stevan Zirojević, Helena Jovanović, Nevena Kurtović.

Na ovom prvenstvu posebno se istakla Nevena Kurtović koja je postala prvakinja Bosne i Hercegovine u disciplini 1500 metara slobodno.

U prvom dijelu prvenstva plivale su se kvalifikacije, a u finale koje se plivaju u popodnevnom dijelu kvalifikovali su se Veljko Jovanović u discipli 400 metara mješovito, Miloš Ćeranić u disciplini 400 metara mješovito i Stevan Zirojević u disciplini 50 metara prsno.

Plivači su posle učešća na Republičkom prvenstvu koje se održavalo u Banjaluci, uzeli učešće na Državnom prvenstvu i ostvarili sjajne rezultate, oborivši svoje lične rekorde. Ovo je bilo poslednje takmičenje u zimskoj sezoni, slijedi proljećna sezona u kojoj nas očekuje veliki broj nastupa na međunarodnim takmičenjima.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-09-2018
CRVENA ZVEZDA – NAPOLI: U Meridianu te čekaju najbolje kvote za večerašnji meč
18-09-2018
Pri kraju prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje Trebinjskog polja: VODA NA ZATVARAČU VEĆ NA PROLJEĆE
18-09-2018
Na ustoličenju Vladike Grigorija u Njemačkoj orilo se "Oj Kosovo,Kosovo"
18-09-2018
Srbi zaigrali kolo oko crkve na ustoličenju vladike Grigorija (Video)
WEB design