Gradonačelnik Petrović: Dođite da pozdravimo predsjednike Srbije i Srpske

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Grad Trebinje sprema se za svečani doček predsjednika Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.

 

Iz gradske uprave najavljeno je da će se predsjednici Srbije i Srpske Aleksandar Vučić i Milorad  Dodik, kao i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović obratiti građanima  u 16.00 časova na Trgu slobode.

Protokolom je predviđeno da će, prethodno, predsjednici Vučić i Dodik u 14.30 časova obići radove na vrtiću „Srbija“ u naselju Gorica, nakon čega će posjetiti Saborni hram i otvoriti Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Republike Srbije u centru grada, te posjetiti Hercegovačku kuću. Dodik i Vučić obići će i vinariju „Vukoje“, gdje će prisustvovati večeri na kojoj će biti i načelnici i privrednici iz Hercegovine.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović uputio je poziv građanima Trebinja ali i cijele istočne Hercegovine da se okupe u velikom broju danas na Trgu slobode i pozdrave predsjednika RS i Srbije, Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.

„Ovo je veoma važan dan za Hercegovinu i ovaj veliki skup je prilika da pokažemo da je našem narodu dosadila podijeljenost i ostrašćenost, prilika je da pokažemo da nam treba mir i jedinstvo“, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Petrović naglašava da je komunikacija između predsjednika Srbije i RS  odlična i na zdravim osnovama.

„To nije nikakvo politikanstvo, već veza RS i Srbije koja nam je trebala. Takva veza nam daje nadu da ćemo opstati na ovim prostorima“, navodi gradonačelnik Trebinja i dodaje da je današnji skup na Trgu slobode prilika da kažemo i jedno veliko hvala za sve ono što RS i Srbija čine za naš grad, jer ovi projekti nisu samo projekti Trebinja nego projekti Hercegovine i cijele RS“.

„Ova pomoć je konkretna i realna i nije riječ o nekim praznim obećanjima. Novac iz Republike Srbije je već na našim računima i na nama je samo da radimo i realizujemo ove projekte“, istakao je Petrović i napomenuo da ovakve i slične zajedničke aktivnosti RS i Srbije daju snagu Trebinju i Hercegovini, ali i neophodnu nadu da ćemo opstati i da se nećemo iseliti i nestati iz našeg Trebinja i Hercegovine.

Radio Trebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design