Počela rekonstrukcija Doma penzionera

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Ministar za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš posjetio je danas Dom penzionera u Trebinju gdje je ozvaničen početak radova na sanaciji objekta u kome boravi i 20 lica iz kategorije raseljenih.


Čordaš je istakao da je Vlada Republike Srpske za ovu namjenu obezbijedila oko 1.600.000 KM u okviru realizacije Projekta zatvaranja kolektivnih i alternativnih centara /CEB dva/.

Čordaš je istakao da Ministarstvo plaća smještaj za 20 raseljenih lica koji se u Domu penzionera nalaze od početka, napominjući da je riječ o starijim licima koji žele da i ubuduće borave u ovoj ustanovi.

"Ono što je i od ranije poznato jeste da je ovaj Dom bio jedan od najsavreminejih i drago mi je što Vlada učestvuje upravo u njegovom uređenju", rekao je Čordaš i napomenuo da i Grad Trebinje učestvuje u ovom projektu kroz infrastrukturu.

Direktor Doma penzionera Rajko Ćapin izrazio je zadovoljstvo što su radovi na sanaciji počeli, i što će njihovim završetkom korisnici dobiti bolje uslove za boravak, a zaposleni za rad.

"U Domu je ukupno 114 korisnika, od kojih oko 70 odsto potpuno zavisnih", rekao je Ćapin i istakao odličnu saradnju sa Ministarstvom.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je Ministarstvu i ministru Čordašu za razumijevanje i uložena sredstva.

Projektom sanacije Doma penzionera predviđena je zamjena krova, stolarije, elektro, mašinskih i vodovodnih instalacija, a u potpunosti će biti preuređeni i mokri čvorovi u svim sobama.

Planirano je i postavljanje fasade, kao i izgradnja soba čime će se znatno povećati smještajni kapaciteti doma.

Izvođač radova je firma "Braća Mićić" iz Modriče, a rok za završetak radova je godinu dana.

Uskoro gradnja zgrade za korisnike kolektivnog i alternativnog smještaja

Ministar za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić najavili su danas početak izgradnje stambene zgrade sa 48 stanova za korisnike kolektivnog ili alternativnog smještaja na području grada.

Zgrada će se graditi na lokaciji nekadašnje kasarne "Luka Vukalović", a riječ je o Projektu zatvaranja kolektivnih i alternativnih centara /CEB dva/vrijednosti 2.200.000 KM.

Čordaš je rekao da se danas završava javni poziv za izbor izvođača, te da bi radovi na zgradi trebalo da počnu za mjesec dana.

"Značajno je i što će biti omogućeno zapošljavanje ljudi, jer će radove izvoditi firme iz Republike Srpske", naglasio je Čordaš.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić dodao je da Grad u izgradnji ovog objekta učestvuje sa oko 20 odsto sredstva.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design