Hercegovačka kuća uskoro u Beogradu i Banjaluci

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Hercegovačkoj kući biće date na korišćenje prostorije u Beogradu, pa će se tradicionalni proizvodi iz našeg kraja uskoro naći i pred Beograđanima i brojnim turistima koji posjećuju srpsku prestonicu.

Najavio je to prilikom nedavne posjete Trebinju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić a danas za Radio Trebinje potvrdio Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda grada Trebinja u čijem sastavu posluje Hercegovačka kuća.

„Hercegovačka će kuća prostorije dobiti bez naknade na period od pet godina i veoma smo zadovoljni jer će, kad se za to steknu uslovi, Beograđani moći da kupe sir iz ulja i mješine, domaći ajvar, džemove, med, vina, rakije, te ostale proizvode iz domaće radinosti trebinjskih domaćina“, kaže Dutina

Prema njegovim riječima, uskoro će Hercegovačka kuća biti otvorena i u Banjaluci, gdje se već traži adekvatan prostor. To je, ističe on, rezultat nedavne posjete predstavnika Grada Trebinja Banjaluci i razgovora sa gradonačelnikom najvećeg grada u RS Igorom Radojičićem.

„Duboko sam uvjeren da ćemo uskoro početi sa radom u Banjaluci. Naslonjeni smo na turizam i ljudima na jednom mjestu nudimo sve naše tradicionalne proizvode na jednom mjestu. Obzirom da smo Hercegovačku kuću otvorili u poznom dijelu turističke sezone očekujem da ćemo tek ove godine imati prave rezultate“, kaže Dutina.

Dodaje da ovaj objekat nudi raznovrsnu paletu domaćih proizvoda, uključujući vina, rakije, džemove, likere, med i još mnoge druge, koji lako nalaze put do svog kupca a za koje posjetioci pokazuju interes i na brojnim sajmovima gdje je Hercegovačka kuća predstavila svoju ponudu, kakav je nedavno bio i u Mostaru.

R.M./Radio Trebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-09-2018
CRVENA ZVEZDA – NAPOLI: U Meridianu te čekaju najbolje kvote za večerašnji meč
18-09-2018
Pri kraju prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje Trebinjskog polja: VODA NA ZATVARAČU VEĆ NA PROLJEĆE
18-09-2018
Na ustoličenju Vladike Grigorija u Njemačkoj orilo se "Oj Kosovo,Kosovo"
18-09-2018
Srbi zaigrali kolo oko crkve na ustoličenju vladike Grigorija (Video)
WEB design