U Trebinju prvi put obilježen Evropski dan parka

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Trebinje je danas prvi put obilježilo Evropski dan parka, programom za najmlađe u gradskom parku.

Djeca iz vrtića i mlađi osnovci iz sve tri škole uživali su u druženju uz pjesmu i igru, ali i program koji su pripremili dječiji zabavljači, a na panoima su bili izloženi i crteži na kojima su mališani mogli sami da „izmaštaju“ šta njima znači gradski park.

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić kazao je da je Gradska uprava sa zadovoljstvom odlučila da ove godine obilježi i najmlađima posveti dan osmišljen da skrene pažnju na značaj zelenih površina u gradskim sredinama, podsjećajući da su u toku ozbiljni rekonstruktivni zahvati u trebinjskoj „oazi zelenila“, kako bi ona bila „najljepše uređen gradski park u regionu“.

Ćurić je kazao da je renoviranje i uređenje ušlo u završnu fazu, za šta je Grad Trebinje uložio ili će po osnovu već sklopljenih ugovora uložiti oko 350.000 KM, dok je značajan doprinos dala i Elektroprivreda Republike Srpske investirajući oko 200.000 KM.

„Staze su već dobrim dijelom popločane, uređene su zelene površine, postavljen je i najmoderniji sistem za zalijevanje zelenih površina, a cijeli park je osvijetljen i pokriven video nadzorom sa 31 kamerom. U toku je uređenje drugog dijela parka, izgradnja fontane, dječijeg igrališta i kutka za penzionere. U parku će uskoro biti postavljen i novi mobilijar, neophodan da bi ovaj ambijent dobio i na funkcionalnosti“, kazao je Ćurić.

On je napomenuo da napori koje ulaže Gradska uprava neće imati puno smisla ukoliko cijela zajednica ne da doprinos u održavanju onoga što je urađeno.

„Džaba nam sva ulaganja ako se ne potrudimo da probudimo svijest građana i ukažemo im na važnost našeg parka, koji je jedinstven u regionu i po površini od 28.000 kvadratnih metara u centru grada“, napomenuo je Ćurić.

R.S./Radio Trebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-10-2018
Vaso Milić, najveći proizvođač luka u istočnoj Hercegovini: Sav luk uspije prodati
18-10-2018
Razgovor sa direktoricom trebinjske biblioteke Milosavom Supić Vuković (Video)
WEB design