Kroz eko projekte do čistijeg Trebinja

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Dragan Skočajić, rukovodilac Gradske deponije Obodina, najavio je da će za mjesec dana, u okviru donacije Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti RS, Grad Trebinje dobiti kontigent kontejnera, kanti za otpatke i vozilo za razdvajanje otpada.

„Riječ je o takozvanom EKO fondu, za koji je Komunalno AD Trebinje, u saradnji sa Gradom Trebinje, apliciralo sa projektom „Selektivnim prikupljanjem otpada do čistijeg grada“. Osim kontejnera, dobićemo i vozilo za razdvajanje otpada, koje ćemo koristiti u užem gradskom jezgru“, navodi Skočajić.

On dodaje da je u okviru projekta predviđena i edukacija stanovništva, naročito najmlađih, o potrebi selekcije otpada.

„U saradnji sa Kulturnom scenom „Male stvari“ Trebinje, oko hiljadu mališana iz vrtića i najmlađih osnovaca vidjeli su juče, a vidjeće i danas na sceni Kulturnog centra,  edukativnu predstavu o razdvajanju otpada. Važno je da se sa edukacijom krene od malih nogu, iako je Trebinje prilično čist grad i čistoća je na zavidnom nivou. Dodatni podsticaj je sigurno i sve veći broj turista koji posjećuju naš grad. Ipak, ako ne edukujemo djecu o pravilnom odlaganju i selekciji otpada, ne možemo ići naprijed, naš grad neće biti čist u budućnosti“, ističe Skočajić.

Željko Milošević, umjetnički rukovodilac i glumac u Kulturnom sceni „Male stvari“ Trebinje kaže da je edukativna predstava“ Nije gnjavaža ta reciklaža“, koju je vrijedno pripremalo sedmoro glumaca u proteklih mjesec dana, uz glumačku igru, zanimljivu koreografiju i songove, naišla na dobar prijem najmlađe trebinjske publike.

„Na edukativan i zabavan način djeci smo približili važnost pravilnog odlaganja i razdvajanja otpada. U svrhu očuvanja životne sredine, zdravijeg života i čistoće našeg grada. O tome su ih, u našoj igri, učili Snježana, Crvenkapa, Pepeljuga, viđeli su kako zli Vuk otpad baca gdje ne treba, a zli Čarobnjak sve zagađuje. Vjerujem da će poslije predstave naši mališani opomenuti i svoje roditelje da nije lijepo bacati sve u istu kantu i to je vrijednost ovakvih projekata“, navodi Milošević.

radiotrebinje.com

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-10-2018
Vaso Milić, najveći proizvođač luka u istočnoj Hercegovini: Sav luk uspije prodati
18-10-2018
Razgovor sa direktoricom trebinjske biblioteke Milosavom Supić Vuković (Video)
WEB design