MIZ Trebinje povodom Bajrama priredio svečani prijem za predstavnike SPC i gradske administracije

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Povodom Ramazanskog bajrama, u MIZ Trebinje priređen je svečani prijem za predstavnike Srpske pravoslavne crkve i gradske administracije.  

Svečanom prijemu prisustvovali su hafiz Sadik ef. Fazlagić, glavni imam MIZ Trebinje, Samir ef. Mustafić, trebinjski imam, dr. Harun Bilalović, predsjednik MIZ Trebinje, Dražen Tupanjanin, paroh trebinjski, đakon Pavle Ratković, Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja, Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, i Rajko Ćapin, odbornik u Skupštini grada Trebinja.

Prema riječima ef. Fazlagića, razgovor s čelnicima grada išao je u tom smjeru da bude više sličnih susreta i komunikacija.

- Danas je najveći islamski blagdan. Evo, na naš prijem došli su nam i predstavnici gradskih vlasti Trebinja. Jedan vrlo korektan, optimističan susret, na kojem smo razgovarali o problemima vjerskih zajednica, o problemima MIZ i svim problemima s kojim se susrećemo. Dobili smo podršku gradonačelnika i svih struktura vlasti i mi ćemo kao MIZ raditi na tom polju - istakao je hafiz Fazlagić.

  Gradonačelnik Petrović, čestitajući Bajram svim vjernicima islamske vjere, rekao je da se razgovaralo o unapređenju odnosa MIZ Trebinje s gradskom administracijom.

- U duhu dobrih odnosa, danas smo posjetili MIZ Trebinje i čestitali Bajram. U dobrom raspoloženju razmijenili smo mišljenja šta dalje uraditi da bi se popravili i unaprijedili međunacionalni odnosi i dao prostor miru i stabilnosti u našem gradu - istakao je Petrović.

- Danas smo podijelili radost Bajrama sa svojim dragim prijateljima iz Islamske zajednice. Imali smo prijateljski i praznični susret, gdje smo podijelili radosne trenutke sa svojim komšijama i prijateljima - rekao je paroh Tupanjanin.

Centralna bajramska svečanost Muftijstva mostarskog održana je juče u Osman-pašinoj džamiji u Trebinju, gdje je klanjalo oko 150 ljudi. Bajram-namaz je predvodio muftija mostarski Salem ef. Dedović.

P.M./AVAZ/eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

15-11-2018
Ovo su kvote NA DŽEKA i "Zmajeve" koje se NE SMIJU PROPUSTITI!
WEB design