U trebinjskoj bolnici otvoren Centar za hiperbaričnu i podvodnu medicinu

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

U Bolnici Trebinje danas je otvoren Centar za hiperbaričnu i podvodnu medicinu, gdje će pacijentima biti omogućene savremene metode u prevenciji i liječenju svih bolesti, ali i mnogih povreda i trovanja.

Riječ je o poslovno-tehničkoj saradnji Centra hiperbarične oksigenacije “Baromed” iz Beograda i Bolnice Trebinje, koja je zaključila ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, čime su tretmani u hiperbaričnoj komori omogućeni građanima Trebinja u njihovom gradu.

Direktor Bolnice Branislav Grubač je istakao da građani istočne Hercegovine radi liječenja ovim tretmanom neće više morati ići u udaljene zdravstvene centre – Banjaluku, Foču, Mostar, gdje su čekali i po šest mjeseci, te dodao da im je za ovo liječenje u Trebinju potrebna samo uputnica porodičnog ljekara.

On je napomenuo da će hiperbarična komora raditi od 7.00 do 22.00 časa, a po potrebi i u trećoj smjeni.

Grubač je zahvalio gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću, uz čiji trud i zalaganje su uspjeli da realizuju otvaranje i pružanje usluga baromedicine u ovom gradu.

. Na ovaj način rješavamo ono što smo prije nekoliko mjeseci obećali – da ćemo smanjiti listu čekanja u pogledu svih indikovanih bolesti – rekao je Grubač i dodao da je u hiperbaričnoj komori zaposleno šest zdravstvenih radnika.

Vlasnica preduzeća “Baromed” iz Beograda Brankica Stević istakla je da je zadovoljstvo što su Uprava grada, sa Petrovićem na čelu i direktor Grubač prepoznali neophodnost ovakvog projekta za grad.

– Prema statistici, jedna od najčešćih dijagnoza bolesti koje se uspješno tretiraju ovom granom medicine je dijabetes. Trebinje ima oko 2.500 dijabetičara, a hiperbarična komora će im pomoći u prevazilaženju i saniranju problema – istakla je Stevićeva.

Ona je dodala da ne postoji grana medicine u kojoj ova vrsta terapije nije zastupljena.

Nakon što je sa Stevićevom i Grubačem otvorio hiperbarični centar, Petrović je istakao da je ovo pozitivan primjer javno-privatnog partnerstva između bolnica i “Baromeda”.

Petrović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da u Trebinju sada postoji još jedna zdravstvena usluga zbog koje građani ovog grada, ali i Hercegovine, neće morati da putuju van svoje regije, te napomenuo da je ovo najsavremenija barokomora.

– Pravo je zadovoljstvo da je i Bolnica prepoznala potrebu radi svojih pacijenata i što je naša Trebinjka, koja je došla iz Beograda, uložila novac u ovaj grada – istakao je Petrović.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

15-11-2018
Ovo su kvote NA DŽEKA i "Zmajeve" koje se NE SMIJU PROPUSTITI!
WEB design