Predstavnici Grada Trebinja posjetili kompaniju “Trebinjka”

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić posjetili su danas proizvodne pogone srbijanske kompanije, u halama poslovnog centra “Tini”.

Nakon što je prije dva mjeseca predstavnik firme iz Aranđelovca zakupio ovaj prostor pokrenuta je proizvodnja  “teške” ženske konfekcije, a već je zaposleno 78 radnika. Proizvodnju u poslovnom centru “Tini” pokrenuo je bivši rukometaš Nebojša Preković.

Gradonačelnik Petrović, nakon obilaska pogona i upoznavanja s procesom proizvodnje, izrazio je zadovoljstvo što je oživio proizvodni pogon u gradu i što je u kratkom vremenskom periodu investitor pokrenuo proizvodnju.

“Grad Trebinje treba da vrati ovaj napušteni objekat u funkcionalno stanje i ovdje je dosta instalacija bilo  van funcije. Mi smo uložili minimalna sredtava za početak, ali smo u budžetu Grada Trebnja planirali oko 500. 000 KM u oživljavanje klimatizacionog sistema, koji nikada nije profunkcionisao, kako bi se proizvodnja mogla obavljati u dvije ili tri smjene, po potrebi.”, istakao je gradonačelnik Petrović.

Grad Trebinje finansiraće i probni rad  radnica koje dolaze sa Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u trajanju od 3 mjeseca.

Ovu posjetu Preković je iskoristio da se zahvali Gradu Trebinju na podršci koja mu je pružena prilikom pokretanja proizvodne.

“Ja nisam očekiivao ovako nešto uspešno na ovim prostorima  brzo, jednostavno i funkcionalno”, rekao je Preković.

Preković planira do kraja mjeseca da broj zaposlenih dovede do 100 radnika. Takođe, do kraja tekuće godine, ima u planu otvoriti i butik u Trebinju, sa proizvodima koji se rade u novootvorenom pogonu.

U novoformiranom preduzeću šiju se ženski kaputi, a cjelokupna proizvodnja plasira se na tržište Francuske.

Grad Trebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

15-11-2018
Ovo su kvote NA DŽEKA i "Zmajeve" koje se NE SMIJU PROPUSTITI!
14-11-2018
Zdravstveni radnici proslavili Svete vračeve: Kroz novu opremu i kadar održati visok nivo usluga
WEB design