Trebinje: Zapošljavanja članova porodica boračkih kategorija

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Gradska boračka organizacija Trebinja, u saradnji sa gradskom administracijom i Vladom Republike Srpske, u skladu sa važećim propisima, istrajava na zaštiti prava i interesa boračkih kategorija, kao osnovnim programskim principima. Najveći broj porodica je stambeno zbrinut, a u toku je realizacija projekata zapošljavanja članova porodica boračkih kategorija.

Za svu djecu boračkih kategorija, u saradnji Gradske boračke organizacije, Gradske uprave i Vlade, obezbijeđene su stipendije do kraja školovanja. Porodicama, koje su ispunjavale uslove, dodijeljeno je više stotina stanova, placeva za kuće, paketa građevinskog materijala.

- U saradnji Grada i Vlade, ukupno je podijeljeno 105 stambenih jedinica za porodice poginulih boraca, RVI, a još 234 stana dodijelili su naši privrednici - kaže Pero Mišeljić, predsjednik Skupštine Gradske BO Trebinje.

Zapošljavanje, kao gorući problem, u Trebinju je riješilo četerdeset šest pojedinaca. Među njima je i Rajko Mitrović, mašinski tehničar, koji poslije sedam godina čekanja, radi na održavanju u trebinjskoj Bolnici.

- Velika stvar za destočlanu porodicu je kada znate da vas svakog mjeseca čeka zarađena plata - kaže Mitrović, koji je borac prve kategorije.

Osim jednokratnih pomoći i vlastitih programa, Gradska uprava, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, aktivirala je još pet projekata zapošljavanja boračkih kategorija. Status Boračke organizacije Republike Srpske, borci će predstaviti Vladi kroz memorandum.

- Јedan od gorućih problema je penzionisanje oko 3.500 naših saboraca koji imaju 65 godina, a nemaju petnaest godina radnog staža. Naš osnovni cilj je da se Boračka organizacija izdvoji od ostalih i da bude referentna i reprezentativna organizacija - kaže Svetozar Aćimović, član Predsjedništva BORS-a i predsjednik KO regije Istočne Hercegovine.

Borci očekuju da će memorandum biti potpisan do 27. juna, kada BORS proslavlja 25 godina od osnivanja.

RTRS

 
Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

15-11-2018
Ovo su kvote NA DŽEKA i "Zmajeve" koje se NE SMIJU PROPUSTITI!
WEB design