Grad Trebinje i Agrarni fond: Mini grantovi za 42 poljoprivrednika

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Individualni poljoprivredni proizvođači sa područja Trebinja potpisali su danas sa Agrarnim fondom ugovore o dodjeli bespovratnih podsticajnih sredstava.

Ukupna vrijednost sredstava, koja je obezbijedio grad Trebinje  je vrijednosti 50.450 KM, a ugovore su potpisala  42 poljoprivrednika.

Bespovratna podsticajna sredstva  dodijeljena su poljoprivrednim proizvođačima, bez stalnog zaposlenja, koji su zadovoljili kriterijume po javnom pozivu, koje je raspisao Agrarni fond.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je da je ovo samo jedan od programa pomoći poljoprivrednicima.

„Pomoć i ubuduće neće izostati ukoliko poljoprivrednici budu istrajali na proširenju poljoprivredne proizvodnje.  Grad Trebinje želi da ima proizvodnju za svoje potrebe, a značajno je i to što Trebinje pretenduje da bude nosilac turizma u Republici Srpskoj, pa su potrebe za domaćim proizvodima znatno veće. Mi želimo da imamo domaće poljoprivredne proizvode za izvoz,  a ne da uvozimo hranu, kao što je to sada slučaj,“ kazao je Petrović.

Kako je istakao gradonacelnik Trebinja, polovina od potpisnika su mladi ljudi, što kako je rekao, budi nadu da imamo kvalitetnu generaciju,  koja nece ostaviti selo i poljoprivredu i kako je obecao,  oni ce imati izdašnu pomoc u narednim godinama.

Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina rekao je da je  ovo  vrsta pomoci poljoprivrednicima, koji se vec bave ovom privrednom djelatnošcu, kako bi proširili svoja gazinstva.

Branka Mirdinja iz sela Turmenti  dobila je bespovratna podsticajna sredstva za proširenje stocarske proizvodnje i vocnjaka. Kako kaže, zadovoljna je saradnjom sa Agrarnim fondom i Hercegovackom kucom i zahvalila se gradskoj upravi i gradonacelniku Petrovicu na podršci za  više programa pomoci.

I Milivoje Paovica, koji je danas potpisao ugovor umjesto supruge, kaže da ce sredstva uložiti za proširenje povrtlarske i vocarske proizvodnje u selu Cibrijan na Ljubomiru. Dio sredstava uložice u sistem za navodnjavanje.

Ukupan iznos pojedinacnih subvencija je  od 1.500 do 1.750 KM.M.I./Radio Trebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

16-11-2018
Iz štampe izašla knjiga "Đed koji je volio karpuzu" (Video)
WEB design